Haberler

Hakkari'de Terör Örgütüne Yardım Eden 10 Kişi Tutuklandı

Hakkari'nin Çukurca İlçesinde Terör Örgütüne Yardım ve Yataklık Yaptıkları İddiasıyla Gözaltına Alınan ve Aralarında 1 Köy Muhtarı ile 1 İmamın Bulunduğu 10 Kişi Tutuklandı.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan ve aralarında 1 köy muhtarı ile 1 imamın bulunduğu 10 kişi tutuklandı.

Hakkari Valiliğinden alınan bilgiye göre, 29 Mayıs 2007 tarihinde Çukurca ilçesinde er Servet Aktaş'ın uzaktan kumandalı mayının patlaması sonucu şehit olması üzerine güvenlik güçleri operasyon başlattı.

Operasyon kapsamında örgüte yardım ve yataklık ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan ve aralarında 1 köy muhtarı ile 1 köy imamının bulunduğu 10 kişinin Jandarma Komutanlığında ifadeleri alındı.

İfadeler doğrultusunda, bu kişilerin 3 mayıs 2007'de Piyade Onbaşı Sedat Karaçor'un şehit edilmesi ve Piyade Uzman Çavuş Cavit Karakaya'nın yaralanması olayına da karıştıkları tespit edildi.

Gözaltına alınan kişilerin yer göstermesi sonucu bölgede iki yerde daha tuzaklanmış basma düzenekli patlayıcı maddenin bulunarak imha edildiği bildirildi.

''Terör örgütüne üye olmak, yardım ve yataklık, patlayıcı madde düzeneği hazırlamak ve mayınlama suretiyle güvenlik güçlerini şehit etmek'' suçlarından mahkemeye çıkarılan 10 kişinin tutuklandığı bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

title