Haberler

Hakkari'de Öcalan'a Özgürlük Yürüyüşü Düzenlendi

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Hakkari İl Teşkilatı tarafından Abdullah Öcalan için özgürlük yürüyüşü düzenlendi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Hakkari İl Teşkilatı tarafından Abdullah Öcalan için özgürlük yürüyüşü düzenlendi.

Hakkari HDP Milletvekilleri Selma Irmak, Nihat Akdoğan, Abdullah Zeydan, Belediye eş Başkanı Nurullah Çiftçi, Çukurca Belediye Eş Başkanı Servet Tunç, HDP, DBP eş başkanları, Meya-Der, İHD, Kurdi-Der, Barış Anneleri, Cöder, STK temsilcileri ve binlerce kişi Bulvar Caddesi üzerinde bulunan DBP binası önünde toplandı.

Milletvekilleri ve beraberindekiler Öcalan posterleri eşliğinde yürüyüşe geçtiler. DBP anons aracının eşlik ettiği kalabalık yürüyüş halinde Bulvar Caddesinden, Çevre Yolu Caddesine oradan devlet hastanesi önünden, Bınevş Kadın Merkezi önüne gelerek burada yürüyüşlerine son verdi.

Burada yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından basın açıklamasını okuyan DBP il yöneticisi Sinan Dayan, "Abdullah Öcalan'ın durumu merak ediyoruz. Kendisinin özgürlüğünü halkımızın özgürlüğü olduğunu bir daha burada tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz" dedi.

Basın açıklamasının ardından Fakiye Teyran Kültür ve Sanat Merkezi tarafından hazırlanan sinevizyonda kalabalığa Öcalan'ın konuşmaları ve süreç ile ilgili süreç filmi izletildi. Kalabalık daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdullah Öcalan Selma Irmak Hakkari Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title