Haberler

Hakkari'de 'Öcalan'a Özgürlük' Yürüyüşü

Hakkari'de, Demokratik Gençlik Konfederasyonu (DEM-GENÇ) öncülüğünde, Abdullah Öcalan'ın tutuklu bulunduğu İmralı'da tecrit uygulandığını ve 2 aydır İmralı heyetiyle görüştürülmediğini öne sürerek protesto yürüyüşü düzenledi.

Hakkari'de, Demokratik Gençlik Konfederasyonu (DEM-GENÇ) öncülüğünde, Abdullah Öcalan'ın tutuklu bulunduğu İmralı'da tecrit uygulandığını ve 2 aydır İmralı heyetiyle görüştürülmediğini öne sürerek protesto yürüyüşü düzenledi.

Hakkari'de, DEM-GENÇ öncülüğünde toplanan aralarında Hakkari Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu, Nurullah Çiftçi, DBP Hakkari İl Eş Başkanı Emine Berivan Akboğa, HDP Hakkari İl Eş Başkanı Zeynep Besi Dara, Hakkari Kent Meclisi sözcüsü Perihan Kahraman, HDP ve DBP üyelerinin de bulunduğu yaklaşık bin kişi, Abdullah Öcalan üzerinde tecrit uygulandığını öne sürerek PKK flamaları ve Öcalan fotoğraflarıyla slogan atarak meşalelerle yürüdü. İftar saatinden sonra DBP Hakkari il binası önünde bir araya gelen kalabalık, ellerindeki meşalelerle slogan atarak, Cumhuriyet ve Bulvar Caddesine yürüdü. Kalabalık daha sonra basın açıklamasının yapılacağı Belediye binası önüne geldi. Burada grup adına basın açıklamasnın metni Dem-Genç Hakkari sözcüsü Güneş Okçu okudu.

Okçu, 2 aydır İmralı heyetiyle görüştülmeyen Öcalan üzerindeki tecridin bir an önce kaldırılması ve özgürlüğüne kavuşturulması gerektiğini söyledi. Okçu, "Geliştirilen uluslararası komplo sonucunda sayın Öcalan tutuklanarak Türkiye Cumhuriyetine teslim edilmiştir. Barış için bu kadar çabalayan sayın Öcalan'ın avukatlarıyla yaptığı görüşmeler çoğu kez kesintiye uğramıştır. Sayın Öcalan 2 aydır İmralı heyetiyle görüştülmüyor. Önderliğimizin 2013 yılında yaptığı barış çağrıları Türkiye ve Ortadoğu'da büyük yankı yapmış, bütün halklara büyük bir umut kaynağı olmuştur. Yapılan bu barış çağrılarıyla Türkiye'de tıkanan barış ve çözüm süreci yeniden canlanmıştır. Biz Genç kadınlar olarak önderliğimizin üzerinde uygulanan bu tecridi kabul etmediğimizi belirtiyor ve önderliğimize dayatılan bu esaretin bir an önce sonlandırılmasını istiyoruz. Sayın Öcaan'ın derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz" dedi. Sık sık Öcalan lehine sloganların atıldığı basın açıklamasının ardından topluluk dağıldı. - Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Öcalan Hakkari Türkiye İmralı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte çıktı mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan!
500

Yorumlar (1)

yildiz:

ocaln cikinca ev kirasini yemek parasini temizik parasini bu protestocularmi odeyecek

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title