Haberler

Hakkari'de Meyveciliği Geliştirme Çalışmaları

Hakkari Valiliği ile Tarım İl Müdürlüğü'nün Katkılarıyla Yörenin Meyveciliğinin Geliştirilmesi İçin 3 Bin Adet Değişik Türde Fidan Getirildi. Fidanlar Arasında İlde İlk Defa İsimleri Duyulan Fuji, Braburn, Pala ve Grany Smith Gibi Fidanları da Bulunuyor.

Hakkari Valiliği ile Tarım İl Müdürlüğü'nün katkılarıyla yörenin meyveciliğinin geliştirilmesi için 3 bin adet değişik türde fidan getirildi. Fidanlar arasında ilde ilk defa isimleri duyulan fuji, braburn, pala ve grany smith gibi fidanları da bulunuyor.

Tarım İl Müdürlüğü ekipleri tarafından bugün sabah saatlerinde Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü bahçesine Tokat ilinden getirilen bir TIR dolusu fidanlar Tarım İl Müdürlüğü ekipleri tarafından büyük bir titizlikle açılan kanallara konularak kökleri toprağa gömüldü. Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, fidanların, köylerdeki arazi taramalarının ardından yapılan proje doğrultusunda teknik ekiplerin himayesinde tespit edilen bahçelere yerleştirileceği belirttiler. Yetkililer fidanlar için kapalı bahçenin şart olduğunu, merkez köylerde 300 adet örnek bahçe kuracaklarını ifade etti. Yetkililer ayrıca yöreye ilk defa fuji, braburn, pala ve grany smith gibi nadir bulunan fidanların da geldiğini bildirdi.

(FT-MET-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title