Haberler

Hakkari'de Heyelan Köy Yolunu Kapattı

Hakkari'de aşırı yağışların yol açtığı heyelan, Üzümcü Köyü'nün yolunu ulaşıma kapattı.

Hakkari'de aşırı yağışların yol açtığı heyelan, Üzümcü Köyü'nün yolunu ulaşıma kapattı. Köye bağlı 20 haneli bir mahallede sebze bahçeleri ve meyve ağaçları ile su şebekesi büyük zarar gördü. Heyelanın ardından evlerinde çatlaklar oluşan ve korku yaşayan köylüler, evlerini terkederek okul bahçesinde yaktıkları ateşin etrafından toplanıp tehlikenin geçmesini bekledi.

Merkeze 20 kilometre uzaklıktaki Üzümcü Köyü'nü sabah saatlerinde heyelan vurdu. Köye bağlı 20 haneli Dereüstü mahallesinde aşırı yağışlarla birlikte binlerce ton çamur yığını önüne kattığı her şeyi sürükledi. Heyelan sebze bahçesi ve meyve ağaçlarının bulunduğu yüzlerce dönüm araziye büyük zarar verdi. Binlerce meyve ağacı heyelanla birlikte dereye sürüklenirken, su şebekesi kullanılamaz hale geldi. Heyelan Üzümcü Köyü ile Durankaya Beldesi'ni birbirine bağlayan karayolunu da ulaşıma kapattı. Köyde birçok evde ise çatlaklar oluştu. Bölgeden sorumlu karayolları ekiplerini defalarca çağırmalarına rağmen gelmediğini iddia eden köylüler, evlerindeki çatlakların oluşturduğu tehlikeden dolayı okul bahçesinde ateş yakıp tehlikenin geçmesini beklemeye başladı. Köylüler, daha önce de heyelanın köylerini vurduğunu, ancak ekiplerin yaptığı inceleme sonrası hiç bir çözümün bulunmadığını söylediler.

Bu arada köy yolunun hala kapalı olduğu ve ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi. Yolun açılmasından sonra yarından itibaren hasar tespit çalışmaların başlayacağı bildirildi. - Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title