Haberler

Hakkari'de HDP'li Adayları Tanıtıldı

Güncelleme:

HDP tarafından Hakkari'den aday gösterilen 3 milletvekili adayı halka tanıtıldı.

HDP tarafından Hakkari'den aday gösterilen 3 milletvekili adayı halka tanıtıldı. Kürtçe konuşma yapan Hakkari 1'inci sıra adayı Selma Irmak, "Sayın Öcalan, barışın elçisidir. Kürt halk önderi o barış masasının başında oturmuş bizim sesimizi bekliyor. Bizler söz veriyoruz sayın Öcalan'ın elini güçlendireceğiz. O barış masasını kırmızı güllerle süsleyeceğiz" dedi.

Önümüzdeki 7 Haziran'da yapılacak milletvekili seçimleri için HDP tarafından Hakkari'de aday gösterilen Selma Irmak, Nihat Akdoğan ve Abdullah Zeydan, kent merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Çiftlik Mevkii'nde yaklaşık 300 araçlık konvoyla karşılandı. HDP'nin Hakkari adayları belediye binası balkonundan halkı selamlayıp konuşma yaptı. Konuşmasını Kürtçe yapan Hakkari birinci sıra adayı Selma Irmak, Öcalan'ın barış elçisi olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Biz demiştik ki, 2015, Kürt halk önderi sayın Öcalan'ın özgür olacağı bir yıl olsun. Önümüzdeki 7 Haziran seçimleri sayın Öcalan'ın özgürlüğü için çok önemlidir. Şu an yürütülmekte olan çözüm ve barış müzakereleri İmralı'da yatan sayın Öcalan'ın sayesinde başlatılmıştır. Sayın Öcalan barışın elçisidir. Kürt halk önderi o barış masasının başında oturmuş bizim sesimizi bekliyor.Bizler söz veriyoruz sayın Öcalan'ın elini güçlendireceğiz. O barış masasını kırmızı güllerle süsleyeceğiz."

Ağrı'daki olayada değinen Irmak, AK Parti'nin, HDP'nin önünü tıkamak için Ağrı'da çirkin bir provakasyon gerçekleştirmeye çalıştığını öne sürerken, "Bu provakasyon halkımızın sağduyusu ile boşa çıkartıldı. Burada Kürt gençlerine sesleniyorum. Bu tür provakasyonlara karşı sizin çok dikkatli olmanız ve buna izin vermemeniz gerekir. Bu provakasyon müzakere sürecini sabote etme ve bitirme girişimleridir. Bu HDP'nin önünü kesmek için yapılan kirli provakasyonlardır. Öcalan felsefesini en çok Hakkari halkı anlıyor ve bu uğurda mücadele veriyor. Zaten Hakkari halkı sayın Öcalan'ın arkadaşlarıdır. Onlar Kürdistan'ın baş tacıdırlar. Hakkari'de halk artık kendi kendini demokratik özerlikle yönetmelidir. Önümüzde bir seçim var. Bu seçimde herkesin seferber olması gerekir. Hakkari halkı daha önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de AKP'ye sandıkta en büyük dersi verecektir" dedi.

Milletvekili adayları Nihat Akdoğan ve Abdullah Zeydan'ın da konuşma yaptığı miting ardından HDP'nin milletvekili adayları, Belediye binası yanındaki seçim bürosunun açılışını yaptı. - Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Zeydan Nihat Akdoğan Selma Irmak Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title