Haberler

Hakkari'de Görünmez Kaza

Herkes İçin Spor Federasyonu İl Temsilciliği'nin, 2008 Faaliyet Programı Çerçevesinde Yapılan Halat Çekme Yarışmasında, Halatı Parmaklarına Dolayan Gözlemcinin İki Parmağı Koptu.

Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Herkes İçin Spor Federasyonu İl Temsilciliği'nin, 2008 faaliyet programı çerçevesinde yapılan halat çekme yarışmasında, halatı parmaklarına dolayan gözlemcinin iki parmağı koptu. Eli kanlar içinde kalan gözlemci, kopan parmaklarıyla birlikte ambulansla Hakkari Devlet Hastane kaldırıldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen program kapsamında, Vali Yardımcıları Ali Hamza Pehlivan, Abdullah Uçgun ile İl Defterdarı Abdullah Kırım, Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Adil Özer ve çok sayıda sporcu Yeni Mahalle'de bulunan Apaçi tepesinden başlayarak Otluca Köyü Köprücük mezrasına kadar yürüdüler. Başlayan zorlu yürüyüşte sporcular beraberindeki Türk bayrağı ile 2 bin 900 rakımındaki karla kaplı tepeleri aşmaya çalıştı. Sporcular, yaklaşık 4 kilometrelik yolu 2 saat süren bir yürüyüşün ardından tamamlayarak mezraya ulaşmayı başardı. Yürüyüşün ardında mezraya ulaşanlar kendilerini bekleyenler tarafından alkışlarla karşılandı. Hakkari Vali Yardımcısı Ali Hamza Pehlivan, renkli görüntülere sahne olan etkinlikler çerçevesinde bir çok dalda yarışmalar yapılacağını söyledi.

Daha sonra bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun ise düzenlemiş oldukları sportif etkinlikler kapsamında Yüksekova ilçesinde ilk defa atlı kızak yarışması düzenleyeceklerini belirtti. Bu yarışmayı geleneksel hale getireceklerini de ifade eden Uçgun, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı öncesinde başlayan Gençlik Haftası'nda Yüksekova ilçesinde ralli, otomobil slalom yarışmaları düzenleyeceğiz. Bu yarışmaları da yine ilimizde ilk kez yapacağız. Bununla birlikte mayıs ayı içerisinde Berçelan Yaylası'nda bir gençlik şenliğimiz düzenleyeceğiz. Cennet cehennem vadisinde bir yürüyüşümüz olacak. Gençliğe yönelik faaliyetlerimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından karda koşu yarışması ile güreş müsabakaları düzenlendi. Daha sonra halat çekme yarışmasına geçildi. Vali yardımcılarının da katıldığı halat çekme yarışmasını başlatmak için ortada durarak halatı parmaklarına dolandıran Kayak İl Temsilcisi Halil Kurşun, yarışmayı başlatmak istediği sırada her iki grubun aniden halatı çekmeleri sonucu sol elinin işaret ve orta parmakları koptu. Halatın çekilmesi şiddetiyle yere yığılan Kurşun'un, kopan parmakları yerden alınarak beyaz bir tişörtün içine konuldu. Eli de bir sporcunun üzerinden çıkarttığı atlete sarılan Kurşun, bölgeye çağrılan ambulansa hastaneye götürülmek istendi. Ancak yolun çamurlu olması nedeniyle ambulansın yarışmaların yapıldığı bölgeye çıkamayınca, 2 sporcu tarafından apar topar koşturularak Otluca köyü yolu üzerinde bekleyen ambulansla bindirilen Kurşun, Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan Kurşun'un parmaklarının yerine dikilerek Cerrahi Servisi'nde tedavi altına alındığı bildirildi.

(NT-ŞA-Y) 10.03.2008 15:18 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title