Haberler

Hakkari'de Gezici Sağlık Aracı Sayesinde Vatandaşlar Kontrolden Geçti

Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü Bünyesinde Hizmet Veren Tam Donanımlı Gezici Mobil Sağlık Aracı ile, İldeki Çok Sayıda Vatandaş Sağlık Kontrolünden Geçti.

Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren tam donanımlı gezici mobil sağlık aracı ile, ildeki çok sayıda vatandaş sağlık kontrolünden geçti.

Avrupa Birliği Mali İşbirliği çerçevesinde Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı koordinasyonunda yürütülen ve Bitlis, Hakkari, Muş ve Van illerini kapsayan Doğu Anadolu Kalkınma Programı Toplumsal Kalkınma Bileşeni kapsamında alınan 4 adet gezici mobil sağlık aracı, vatandaşa hizmet veriyor. Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren tam donanımlı gezici mobil sağlık aracı, şehrin 11 mahallesi ile merkeze bağlı 377 mezrada hizmetlerini sürdürüyor. Kırsal kesimlerde vatandaşların ayağına giden

aracın etrafına toplanan yöre halkı, durumdan oldukça memnun olduğunu belirtiyor. Aracın başında bulunan ve yöre halkını büyük bir titizlikle sağlık taramasından geçirdiği gibi onlara aile planlaması hakkında da bilgi veren İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Songül Kalkan, sıcak tavırları ve halka yaklaşımı ile ailelerin gönlünde taht kurmayı başarmış. Bayan doktoru gören yöre kadınları, doktora sarılarak sevinçlerini dile getiriyorlar. Vatandaşlardan Leyla Tan, gezici mobil sağlık aracında bulunan doktor ve

hemşirelere sarılarak memnuniyetlerini dile getirdi. Türkçe bilmeyen Tan, Kürtçe olarak ayaklarına kadar gelen doktordan memnun olduklarını belirtti ve bir zamanlar katırların sırtında şehre giderek tedavi olduklarını, şimdi ise doktorların ayaklarına kadar gelmesinin sevincini yaşadıklarını söyledi.

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise, gezici mobil sağlık aracı sayesinde kırsal kesimlerde bulunan tüm köylerdeki aileleri sağlık taramasından geçireceklerini belirttiler. Köylülerin talepleri üzerine de köylere gitmeye hazır olduklarını belirten yetkililer, tam donanımlı araçta her türlü imkanın bulunduğunu ve 2 hafta içersinde yüzlerce kişinin muayene edildiğini ifade ettiler.

(FT-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title