Haberler

Hakkari'de DTP'nin Bazı Yöneticileri Görevden Alındı

Hakkari'de, Pazar Günü Yapılan Milletvekili Seçimleri Öncesi Destekledikleri Bağımsız Adaylarla 3 Milletvekilliğini da Kazanmayı Hedefleyen Demokrat Toplum Partisi'nde (DTP) Umulan Sonucun Alınmaması Üzerine İl Merkezi ve Yüksekova İlçe Yöneticileri Görevlerinden Alındı.

Hakkari'de, pazar günü yapılan milletvekili seçimleri öncesi destekledikleri bağımsız adaylarla 3 milletvekilliğini da kazanmayı hedefleyen Demokrat Toplum Partisi'nde (DTP) umulan sonucun alınmaması üzerine il merkezi ve Yüksekova ilçe yöneticileri görevlerinden alındı.

Yüksekova ilçesinde DTP'nin desteklediği bağımsız adayın aldığı 20 bin 719 oyun ardından ortaya çıkan gümrük oylarının seçim sonucuna olabilecek etkisi, halk arasında gerginliğe sebep oldu. Gümrük oylarının illere dağılımında Ak Parti'nin Hakkari listesine eklenebilecek oyların, milletvekili seçildiği belirtilen Sebahattin Suvağcı'nın meclise gitme durumunu engelleyebileceği ihtimali, Hakkari'de gergin bir hava oluşturdu.

Demokratik Toplum Partisi Yüksekova İlçe Başkanlığı'nda bugün yapılan ve Parti Meclis Üyesi Çimen Işık ile Salih Akdoğan'ın da katıldığı toplantıda durum değerlendirilmesi yapıldı. Toplantıda partililere açıklamalarda bulunan üyeler, mevcut durumun kendilerinin önüne konulmuş bir engel olduğunu ileri sürerek herkesi sağduyulu olmaya çağırdı. Hakkari merkez ile Yüksekova ilçesi yönetimlerinin görevden alındığını duyuran üyeler, Şemdinli ilçesi yönetiminin görevden alınıp alınmayacağı yönündeki soruya,

buna Şemdinli ilçesinde karar vereceklerini belirterek yanıt verdi.

Toplantıda bir kişinin Yüksekova Belediye Başkanı M. Salih Yıldız'ı istifaya çağırması ise tepkiye sebep oldu. Hakkari'de DTP'nin belirlediği 3 adayın Başkan Yıldız tarafından belirlendiği yönündeki iddialara tepki gösteren parti meclisi üyeleri, kesinlikle böyle bir şeyin söz konusu olmadığını belirtti. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Yüksekova Belediye Başkanı M. Salih Yıldız ise, başından beri bağımsız milletvekili adaylarının kendisi tarafından gösterildiğinin öne sürüldüğünü hatırlatarak, "Genel

Merkez'den gelen arkadaşlar bunun öyle olmadığını gösterdi. Ben bu halkın onuruyla başkan oldum, bu halkın onuruyla da istifa ederim. Eğer halkım istifa etmemi isterse hiç tereddüt etmeden istifa ederim" dedi.

(SY-MET-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title