Haberler

Hakkari'de "Diyanet Yayınları Köşesi" Kuruldu

Hakkari'de bir okulda 50 farklı kitabın bulunduğu "Diyanet Yayınları Köşesi" oluşturuldu.

Hakkari'de bir okulda 50 farklı kitabın bulunduğu "Diyanet Yayınları Köşesi" oluşturuldu.

İl Müftülüğünce Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesinde oluşturulan, 50 farklı kitabın yer aldığı "Diyanet Yayınları Köşesi"nin açılışı Vali Cüneyit Orhan Toprak'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Vali Toprak, açılışta yaptığı konuşmada, iki yıldır okulların kitap yönünden zenginleştirilmesi ve çocukların bilgiye dayalı düşünce sahibi olabilmeleri amacıyla birçok okulda kütüphane bölümü açtıklarını söyledi.

Emniyet Müdürlüğünün de bu konularda katkısının olduğunu aktaran Toprak, "Bu hafta Kütüphane Haftası. Kütüphanelerin varlığı bir toplumun ilerlemesi, bilinçlenmesi, her şeyin farkında olması yani hazineye sahip olması demektir. Tabi biz bunların sadece bir yerde değil yerine göre okulların uygun bölümlerinde de öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin hatta velilerimizin de istifadesine sunulacak ortamlar olmasını arzu ediyorduk. Diyanet İşleri Başkanlığımızın yayınlarından oluşan 50 kitaplık güzel bir setle bu okulda dağıtıma başlıyoruz." dedi.

Köşeyi gezerek kitaplara baktıklarını belirten Toprak, şunları kaydetti:

"Eserlerin hepsi gerçekten birbirinden kıymetli. Bu eserler, hem dinimizi, ahlakımızı doğru bir şekilde öğrenme ve uygulama imkanı hem de gençlerimizi ve insanlarımızı her türlü kötü alışkanlıklardan önce bilinçlendirip sonra da korunmasına yönelik çok faydalı eserlerdir. İnşallah bütün ortaokul ve liselerimize dağıtacağımız bu eserlerimiz, gençlerimizin milliyetlerine, maneviyatlarına, geleneksel değerlerine, dinlerine ve bunların da sonucu olarak iyi ahlak sahibi olmalarına vesile olur. Hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçenleri tebrik ediyorum."

İl Müftüsü Faruk Gürbüz ise geçen sene "Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Projesi" kapsamında cami ve Kur'an kurslarında "Semt Kütüphaneleri"ni oluşturduklarını anımsattı.

Gürbüz, "Bu yıl da Diyanet İşleri Başkanlığı'nın katkılarıyla il merkezindeki ortaokul ve liselerde Diyanet Yayınları Köşesi oluşturmayı hedefledik. Kütüphane Haftası olması münasebetiyle de böyle bir anlamlı günde kitap dağıtımının startını bu okulumuzda verdik. İlimiz merkezindeki bütün ortaokul ve liselerin yanı sıra Kredi Yurtlar Kurumu, Hakkari Bedensel Engelliler Derneği, Gençlik Merkezi, cezaevi ve Polis Özel Harekat Şube Müdürlüğünde de Diyanet Yayınları Köşesi oluşturmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Açılışa, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, Vali Yardımcısı Bekir Abacı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Hakkari Baro Başkanı Zeydin Kaya ve İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Korkmaz da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Kütüphane Haftası Mustafa Toprak Türk Telekom Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title