Haberler

Hakkari'de Berçelan Yaylası 2. Spor Şenliği

Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Tarafından 'Berçelan Yaylası 2. Spor Şenliği' Düzenlendi.

Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 'Berçelan Yaylası 2. Spor Şenliği' düzenlendi.

Şenlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başladı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadi Akdağ, şenliğin önemi ve amacı hakkında bilgi verdi. Akdağ, Türkiye kayak milli takımımızın Avrupa'da, Alpler ve diğer yerlerde yüz binlerce dolar vererek antrenman yaptığını belirterek "Burada dolar vermeden antrenman yapacakları bir ortam var. Biz bu şenlikleri yaparak kamuoyuna Hakkari'nin sahip olduğu bu doğa güzelliğini tanıtmak, buranın tesisleşmesini sağlamak, yerel düzeyden bölgesel ve ulusal

seviyede spor faaliyetleri yapmayı amaçlıyoruz. Atletizmin ötesinde golf, yamaç paraşütü, rafting, atıcılık gibi diğer spor branşlarını buna katarak buradaki spor faaliyetlerini zenginleştirmek ve ulusal seviyeye çıkarmak istiyoruz" dedi.

Kız Meslek Lisesi folklor ekibi halk oyunları gösterisi yaptı. Folklor ekibine eşlik eden davetliler davul zurna eşliğinde halay çekti. Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) Hakkari İl Müessesesi Müdürü İsmail Özdemir, halay çeken grubun etrafında sürekli at koşturdu. Eğlencelerden sonra vatandaşlar ve sporcular kayak yarışmasının yapıldığı Seyithan Göleti'ne kadar yürüdü.

Küçükler, yıldızlar, gençler ve büyükler olmak üzere 4 kategoride yapılan kayak yarışmasına 32 sporcu katıldı. Güney illerinde vatandaşlar denize girerek serinlemeye çalışırken, Hakkarili sporcular Haziran ayının ortasında kayak yapmanın tadını çıkardı. Küçüklerde Dindar Akdağ, yıldızlarda Derman Çetin, gençlerde Müjdat Besi, büyüklerde Fahri Güldal birinciliği elde etti.

Kayak yarışmasının ardından davetlilere öğle yemeği ikram edildi. Çağdaş Yaşam Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu kız takımının futbol maçı izlendi. Türk bayrağının dalgalandırıldığı yaylada, tepelerin hakim noktalarına yerleştirilen Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'na bağlı askerler olası terörist saldırılara karşı güvenlik tedbiri aldı.

Şenliğin iki gün süreceği ve bugün atletizm, güreş, dağ bisikleti yarışmalarının yapılacağı belirtildi. Şenlik boyunca davetlilere yemek ikram edecek olan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 24 küçükbaş hayvan kesildi, 5 çuval pirinç, 200 kilogram yoğurt, 500 kilogram karpuz, 2 bin ekmek ile 500 kilogram domates ve salatalık alındı. Berçelan Yaylası'nda gerçekleşen şenliğe kamu kurum amirleriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

(NT-AKK-OM-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title