Haberler

Hakkari'de Bdp'li Gençlerden Yürüyüş

Güncelleme:

Hakkari'de Bdp'li Bir Grup Genç, Uyuşturucuya, Fuhuşa, Yozlaştırmaya, Ajanlaştırmaya Çalışıldığı İddialarına ve Operasyonlara Son Verilmesi Amacıyla Yürüyüş Düzenleyip Basın Açıklaması Yaptı.

Hakkari'de BDP'li bir grup genç, uyuşturucuya, fuhuşa, yozlaştırmaya, ajanlaştırmaya çalışıldığı iddialarına ve operasyonlara son verilmesi amacıyla yürüyüş düzenleyip basın açıklaması yaptı.

BDP il binası önünde toplanan ve aralarında BDP'li Hakkari İl Başkan Yardımcısı Orhan Koparan'ın da bulunduğu 500 kişilik grup, ellerindeki Kürtçe ve Türkçe 'YİBO'lar kapatılsın', 'Siyasi soykırıma son', 'Bedenime dokunma', 'Emeğimi sömürme', 'İrademe dokunma', 'Kadınlar kendi anadilini konuşmak istiyor' Operasyonlara son' yazılı pankartları taşıyarak Belediye binası önüne kadar yürüdü.

Belediye önünde toplanan topluluk, sık sık Kürtçe marşlar ve terör örgütü PKK lehine sloganlar attı. Burada basın açıklaması Gazi Duran, "Uyuşturucu maddelerin kullanım yaşı 13'den 10'a kadar inmiş, bunun yaygınlaştırılmasıyla beraber bölgemizde gençliğin beyni uyuşturulmakta bilinçsiz kılınmaya çalışılmaktadır. Yine fuhuşa Kürt halkının iradesi kılınmak istenmekte, var olan ahlaki yapı parçalanmak istenmektedir. Fuhuş evleri devlet iznine tabi tutulmakta, her geçen gün sayılarının artmasına ve genç kadınların bu yola sürüklenmesine göz yumulmaktadır. Bölgemizde uygulanan bu politikaları teşhir etmek için gençlik öncülüğünde gerçekleşecek yeni bir hamleyle kültürel soykırıma, yozlaşma, fuhuşa, uyuşturucuya, dur diyoruz" dedi.

BDP Hakkari İl Başkan Yardımcısı Orhan Koparan, fuhuşu yaptıranları lanetlediğini belirtti. Basın açıklamasının ardından grup sesizce dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title