Haberler

Hakkari'de Bayanlar Tarafından İlk Kez Bir Fuar Açıldı

Hakkari Kadın Merkezi Vakfı (Ka-mer) Tarafından 'Mor Çarşı' Projesi Kapsamında Kentte İlk Kez Bir Fuar Açıldı.

Hakkari Kadın Merkezi Vakfı (KA-MER) tarafından 'Mor Çarşı' projesi kapsamında kentte ilk kez bir fuar açıldı.

Hakkari Belediye Başkanlığı lokalinde öğle saatlerinde açılan fuara Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'nden 13 il katıldı. Üç gün açık kalacak fuara değişik illerden gelen bayanlar, açtıkları stantlarda bölgelerinin ürünlerini satışa sunacakları belirtildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği fuara katılan Hakkari Vali Yardımcısı Ali Hamza Pehlivan da sergilenen ürünleri ve Hz. Meryem'in eli diye tabir edilen metalden yapma eli yakından inceledi. Elini, metalden yapılan ele koyan insanların dileklerinin Allah tarafından kabul edildiği ileri sürülen metal ele, Vali Yardımcısı Ali Hamza Pehlivan da elini koyarak daha güzel bir Hakkari için dilekte bulundu. Fuarda Batman'dan gelen bayanlar tarafından getirilerek sergilenen Süryani ev yapımı üzüm şarabının ise erkekler tarafından ilgi görmesi dikkat çekti.

Burada basın mensuplarına bir açıklama yapan Vali Yardımcısı Ali Hamza Pehlivan, Hakkari'ye birçok ilden gelen bayanların açtıkları fuarda kendilerine ve yörelerine ait ürünler sergilediklerini söyledi. Bu ürünlerin içinde el emeği ve göz nuru diye tabir ettikleri ürünler de yer aldığını belirten Pehlivan, "Özellikle bayanlar tarafından böyle bir işin yapılması bizleri çok mutlu ediyor. Eğer biz ilimizi, bölgemizi kalkındıracaksak her alanda ve anlamda enerjimizi iyi, faydalı ve güzel şeylere analize etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bunun için 7'den 70'e herkesin bu bilinçle hareket etmesi gerekiyor. Bölgemize bakıldığı zaman sanki kadınlar hiçbir iş yapamıyor gibi olumsuz izlenimler söz konusu. Ancak imkan verildiği taktirde kadınlarımız er az erkekler kadar bu toplumda üretime katkı sağlayabilecek yeterliliktedir. Hakkari Valiliği olarak elimizden geldiği kadarıyla kadınlarımız başta olmak üzere bütün insanlarımıza destek olmaya çalışıyoruz. Bu tür organizasyonları elimizden geldiği kadarıyla maddi ve manevi olarak desteklemeye çalışacağız. Burada emeği geçen bütün bayanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

KA-MER Vakfı Hakkari Sorumlusu Suzan Selimoğlu ise, KA-MER Vakfı Genel Merkezi'nce hazırlanan 'Mor Çarşı' projesi kapsamında Elazığ ve Diyarbakır'dan sonra Hakkari'de de bir fuar açtıklarını belirtti. Yörede açılan fuarı Hakkari KA-MER Vakfı olarak kendilerinin hazırladığını belirten Selimoğlu, "Bu proje KA-MER Vakfı tarafından hazırlanan Mor Çarşı ismindeki bir projesidir. Amacımız kadınların emeklerinin bir araya gelmesidir. Fuarda yer alan bayanların hepsinin 13 değişik ilden gelen KA-MER Vakfı üyeleridir. Atölyeleri olanlar atölyelerinde olmayanlar ise evlerinden hazırladıkları ürünleri getirip şu anda burada sergilemiş bulunmaktalar. Bu çarşı kadınların bir aya gelerek birbirleriyle dayanışmalarının sağlanması ve emeklerinin ne kadar değerli olduğunun gösterilmesi için açılan bir çarşıdır. Bu Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'nde uygulanan bir projedir. Proje kapsamında ilk fuarımızı Elazığ, ikincisi Diyarbakır, üçüncüsünü de kendi ilimiz Hakkari'de açmış bulunmaktayız. Fuara katılan 13 il kendi yöresine ait el sanatları, eşya ve yiyecekleri sergiliyor" dedi.

Batman'dan gelen KA-MER Vakfı gönüllüsü Meral Ariker ise, Hakkari'de düzenlenen fuara kendilerinin de katılarak el sanatlarının yanı sıra yörelerine ait ürünleri de sergileyerek satışa sunduklarını belirtti. Ariker, fuarda yörelerine ait Süryani ev yapımı üzüm şarabını da sergilediklerini ifade etti.

(NT-MEF-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title