Haberler

Hakkari'de 5 Terörist Etkisiz Hale Getirildi, Şırnak'ta 5 Terörist Teslim Oldu

Hakkari Şemdinli'de devam eden operasyonda; güvenlik güçleri ile bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist arasında çıkan çatışmada 5 terörist; 4 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 1 adet Biksi makineli tüfek ve 1 adet RPG-11 roketatar silahı ile birlikte ölü olarak ele geçirildi. Tespit edilen 2 mağarada yapılan aramada 1 adet Doçka makineli tüfeği, 2 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 188 adet Doçka fişeği, 13 adet RPG-7 roketatar mühimmatı, 1 adet havan mühimmatı, çok sayıda Kalaşnikof ve Biksi fişeği, 10 adet el bombası, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan muhtelif malzeme ele geçirildi, 1 adet el yapımı patlayıcı imha edildi.

Hakkari Merkez'de, güvenlik güçleri tarafından yapılan arazi aramasında 1 adet Kalaşnikof piyade tüfeği ve 30 adet fişeği ele geçirildi.

Hakkari Çukurca'da, güvenlik güçleri tarafından yapılan arazi aramasında 2 adet antitank mayını, 1 adet RPG-7 roketatar mühimmatı, 1 adet bombatar mühimmatı, 34 adet 5.56 mm fişek, 3 adet el bombası, 300 g TNT, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan muhtelif malzeme ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi, tespit edilen 1 adet el yapımı patlayıcı imha edildi.

Diyarbakır Kulp'ta, güvenlik güçleri tarafından yapılan adli aramada bölücü terör örgütü mensubu 1 terörist yakalandı. Şırnak Silopi'de, Irak kuzeyi bölücü terör örgütü barınma alanlarından kaçan 5 terörist teslim oldu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şemdinli Şırnak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title