Haberler

Hakkari'de 35 BDP'li Gözaltına Alındı

Hakkari'de polisin yaptığı operasyonlarda 35 BDP'linin gözaltına alınması sonrası başlayan eylem gece geç saatlere kadar sürdü.

Hakkari'de polisin yaptığı operasyonlarda 35 BDP'linin gözaltına alınması sonrası başlayan eylem gece geç saatlere kadar sürdü. Eylemin sürdüğü saatlerde göz altına alınan 35 kişiden 12'si emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakıldı. BDP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, Depin mevkiinde yaptığı konuşmada, Hakkarilinin kutsal topraklarını terketmeyeceğini söyledi. Hakkarili'nin topraklarını terketmesi halinde ülkenin herkese zindan olacağını belirten Geylani şunları söyledi:

"Hakkarili terk ederse Başbakan'da terk edecek. Onun için bir kez daha söylüyoruz. Bize Kürdistan topraklarını kimse terk ettiremez. AKP hükümetinin son çırpınışlarıdır. Başbakan BDP ile yarışıyoruz diyor. Bakınız partimiz parti olarak da seçime girmiyor. Hangi şartlarda bizimle yarışıyor. Bütün bürokratlarıyla polisin, askerin saldırılarıyla. Hazineden aldıkları trilyonlarca lira parayla, karakollara, zindanlara bu halkı tıkayarak sözüm ona bizimle yarışıyorlar. Tüm bunlara rağmen yarışta da sistemi de yeneceğiz. Siz bir kez daha halkınıza sahip çıktınız. Bu halkın siyasetini yürüten öncülerine halkın özgür iradesiyle seçilenlere yöneticilerinize sahip çıktınız. Bütün yöneticilerimizi derdest ederek, karakollara AK Parti binalarına, zindanlara kapatarak önünü kapatmak istiyor. Hepsi boşuna. Bütün il ilçe başkanlarımız belediye başkan yardımcılarımız bir bütün olarak parti yöneticilerimiz tutuklansa bile, her biriniz birer il başkanı birer belediye başkanı, birer yöneticisiniz. Türkiye askeri ve siyasi darbeler ve oparasyonlar ülkesidir. Şimdi de seçmen üzerinde operasyonlar yürütüyorlar. Bütün yöneticilerden sonra ellerinden gelirse güçleri yeterse her seçmeni de hapse tıkayacaklar. Hepimizi hapislere tıksalar bile, zindranlarda, meydanlarda, ovalarda barış ve demokrasi mücadelesini durduramayacaklar" dedi. Daha sonra Depin'den yürüyerek Hakkari Belediye binası önüne gelen grubun bir kısmı dağılırken, bazıları da belediye binası önünde oturma eylemi başlattı.

Hakkari, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title