Haberler

Hakkari Çağdaş Yaşam Kız Yibo Yılın Kaliteli Ekibi Ödülünü Aldı

Hakkari Merkez Çağdaş Yaşam Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (Yibo) Müdürü Bilal Gür, Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından Ülke Genelinde Başlatılan 'Eğitimde Kalite Yönetimi' Kapsamında Okullarının Kaliteli Kurumlar ve Ekipler Kategorisinde 3. Seçilerek Ödüle Layık Görüldüğünü Söyledi.

Hakkari Merkez Çağdaş Yaşam Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) Müdürü Bilal Gür, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülke genelinde başlatılan 'Eğitimde Kalite Yönetimi' kapsamında okullarının kaliteli kurumlar ve ekipler kategorisinde 3. seçilerek ödüle layık görüldüğünü söyledi.

Okul Müdürü Bilal Gür, Ankara Başkent Öğretmenevi'nde yapılan 4. paylaşım ve ödül töreninde okul adına ödülünü Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'ten aldığını belirtti. Bu ödülün büyük bir onur olduğunu ifade eden Gür, milli eğitimin temel amaçları ve ilkelerine uygun olarak kız çocuklarının okullaşmasını en iyi şekilde sağladıkları için ödüle layık görüldüklerini söyledi. Bilal Gür, "Kız çocuklarının okullaşması konusunda okulumuz öğretmenlerinden gelen çözüm önerileri çerçevesinde 'Grup Aktif ve Başarı' adlı ekip kuruldu. Bu ekip öğrencilerimizin okula uyumlarını sağlamayı, okullarını sevmelerini, kendilerine olan güvenlerini ve akademik başarılarını arttırmayı hedeflemiştir. Okula çekmeyi başardığımız çocuklarda, yeni geldikleri sosyal çevreye uyum sorunu gözlenmekteydi. Ailelerin baskıcı tutumu, kızların yetişme tarzlarından dolayı öğrencilerde kendilerine güven sorunu olduğu ortaya çıkmıştı. Bu amaçla oluşturulan ekibimizin çalışmaları sonucunda yetersizliğimiz giderildi. Bu çalışmaların sonucunda öğrencilerimiz basketbol, voleybol, kros dallarında il birincilikleri alarak, iller arası grup müsabakalarına katılmıştır. Aynı çalışma çerçevesinde okul voleybol takımımız Siirt ilinde yapılan grup müsabakalarında ikinci olarak Kayseri ilinde yapılacak olan Türkiye yarı finallerine katılmaya hak kazanmıştır. Okulumuzda oluşturulan ekip bu başarılarla yıl boyunca amaçladığı hedefe ulaşmıştır. Yine bu ekip çalışmaları ile ilgili Ortaöğretim Kurumları Sınavı (OKS) ve Seviye Belirleme Sınavı (SBS) kursları açılarak dershane mantığıyla hareket edilmiş ve öğrencilerin akademik başarıları artırılmaya çalışılmıştır. Bunun sonucunda OKS'yi kazanan öğrenci sayımız 1'den 22'ye yükseltilmiştir. Göstermiş olduğumuz tüm çaba kızlarımızın okullaşma oranını yükseltmek ve bu hayatta var olmalarını sağlamaktır. Türkiye genelinde yılın kaliteli ekibi kategorisinde üçüncü olmamız bizleri olduğu gibi öğrenci ve velilerimizi de sevindirmiştir" dedi.

(FT-MET-Y) 19.06.2008 20:15 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title