Haberler

Hakkari-Berçelan Şenlikleri Boykot Edildi

Vali Türker, Boykot Kararı Alanları Eleştirdi

VALİ TÜRKER, BOYKOT KARARI ALANLARI ELEŞTİRDİ

HAKKARİ'nin Berçelan Yaylası'nda bu yıl 5'incisi düzenlenen Berçelan Kültür ve Spor şenliklerine KCK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonlardan dolayı yapılan boykot damgasını vurdu. Geçen yıllara oranla çok az sayıda kişinin katılmasına Vali Muammer Türker sert tepki gösterdi. Vali Türker,"Halkın bu şenliklere katılmasına engel olanlar ve bu şenlikleri siyasete kurban edenler Hakkari'ye en büyük kötülüğü yapmıştır" dedi.

Hakkari'ye 20 kilometre uzaklıktaki 3 bin 500 rakımlı Berçelan Yaylası'ndaki şenlikler sabah saat 10.00'da başladı. Şenliklerin startını Vali Muammer Türker, gençler ve yıldızlar arasında yapılan kayak yarışmalarıyla verdi. Daha sonra şenliklerin yapıldığı alanda konuşma yapan Vali Türker, konuşmasını Kürtçe çok teşekkürler anlamına gelen "Zor sıpas" diyerek kapatırken, şenlikleri boykot edenleri eleştirdi.

BU BÖLGELERDE KUŞ, KAVAL DEĞİL SİLAH SESİ YANKILANDI

Doğu ve Güneydoğu'nun bir çok bölgesinde yıllardan beridir kuş, kaval, koyun sesi yerine silah seslerinin yankılandığını belirten Vali Türker, bunun çok büyük bir kayıp olduğunu söyledi. Yaylaların yeniden huzur, eğlence ve geçim kaynağı olmasını istediklerini belirten Vali Türker,"Biz 72 yayla ve merayı halkımıza açtık. Hiç bir bölgenin ve yaylanın yasak olmasını istemiyoruz. Bu tür şenliklerin yayılmasını istiyoruz. Ancak bu şenliklere halkın katılmasını engelleyenler ve gölge düşürenler, bunu siyasete kurban edenler Hakkari'ye en büyük kötülüğü yapmıştır. Biz her şeye rağmen Berçelan'ı dünyaya tanıtacağız. Yazın ortasında kayak yapıldığını dünyaya göstereceğiz. Bütün çabamız daha güzel Hakkari daha yaşanır Türkiye içindir"dedi.

HERKES GÖNLÜNCE EĞLENDİ

Şenlikler kapsamında kayak yarışmasının dışında, yamaç paraşütü, maket uçak yarışması, gibi çeşitli yarışmalar yapıldı. Vali Türker, protokol ve vatandaşlar, davul zurna eşliğinde bol bol halay çekerek doyasıya eğlendi. Kıl çadırların bulunduğu şenlik alanında güvenlik önlemleri de dikkat çekti. Şenliklere katılan vatandaşlar özellikle yamaç paraşütüne büyük ilgi gösterirken, minik çocuklarda Türk Hava Kuvvetleri tarafından yapılan maket uçak uçurmanın keyfini çıkardı. Şenlikler yerel sanatçılar ve Aydın Ayaydın'ın konseriyle son buldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title