Haberler

Hakkari Barosu'ndan Yüksekova'ya Adliye Talebi

Hakkari'nin Yüksekova İlçesindeki Adliye Binasının Yetersiz Olduğu Yeni Bir Bina Yapılması Gerektiği Bildirildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki adliye binasının yetersiz olduğu yeni bir bina yapılması gerektiği bildirildi.

Hakkari Baro Başkanı Nevzat Anuk, bir gurup avukatla birlikte Yüksekova hükümet konağı önünde konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Açıklamasında, Yüksekova'nın adli teşkilatta 3'ncü bölge olduğunu, son nüfus sayımında ilçe merkezinin 60 bin, köylerle birlikte 130 nüfusu ulaşıldığını belirten Anuk, "Yüksekova'da 17 avukat görev yapmaktadır. İlçede 2 asliye ceza mahkemesi, 1 kadastro mahkemesi, 3 cumhuriyet savcısı, 5 hakim, 30 civarında yardımcı personel bulunmaktadır. İcra ve Seçim Müdürlüğü,

hükümet konağının alt katına sıkışmış bir durumdadır. Adliye çağın gereklerine ve mahkemelerin saygınlığına yakışır bir durumda değildir. Adliye yapımı için merkezi bir yerde uygun bir arsa tahsisi de yapılmıştır. Medyada takip ettiğimiz kadarıyla Yüksekova'dan çok daha küçük yerlerde bile çok güzel adliye sarayları yapılmıştır" dedi.

Başkan Anuk, açıklamanın ardından Adalet Bakanlığı'ndan nüfusu hızla artan Yüksekova ilçesine 2007 yatırım programına Adliye Sarayı yapılmasını talepte bulunduklarını belirten dilekçeyi imzalayarak Adalet Bakanlığı gönderdi.

(SY-MET-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title