Haberler

Hakkari 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri

Kadın Merkezi (Kamer) Hakkari Kadınevi Sorumlusu Suzan Selimoğlu, Daha Uygar ve Gelişmiş Olmak İçin Yasal Düzenlemeler Yapılırken Kadınlarla Çalışmayı Önerdiklerini Söyledi.

Kadın Merkezi (KAMER) Hakkari Kadınevi Sorumlusu Suzan Selimoğlu, daha uygar ve gelişmiş olmak için yasal düzenlemeler yapılırken kadınlarla çalışmayı önerdiklerini söyledi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde yazılı bir basın açıklaması yapan Suzan Selimoğlu, kadın sorununun insan hakları sorunu olduğunu söyledi. Dünyanın çeşitli yerlerinde türünde farklılık olsa da kadının şiddete maruz kaldığını belirten Selimoğlu, fiziksel, psikolojik, cinsel, sözsel şiddetin yanı sıra kadın bedeni üzerinde namus kavramı oluşturularak yaşam hakkı ihlal edildiğini ifade ederek "Şiddetin hiçbir gerekçesi yoktur. Kadın sorunu insan hakları sorunudur. Yaşadığımız hiçbir şiddet türünden utanmamalı, paylaşım ve dayanışmadan yana olmalıyız. Muasır medeniyetler seviyesine erişebilmek için erkeğimizle el ele, yan yana eşit olarak birlikte yol almayı teklif ediyoruz. Daha uygar ve gelişmiş olmak için yasal düzenlemeler yapılırken kadınlarla çalışmayı ve yapılan düzenlemelerin etkin olabilmesi için tüm kurum ve kuruluşların eşgüdümlü iş birliği geliştirmelerini öneriyoruz. Tüm dünyada öncelikle barış isteyerek, cinsiyet ayrımcılığına ve her türlü şiddet ve baskıyı reddedip, adil, eşit, özgür ve dayanışma içinde yaşacağımız bir Türkiye ve dünya diliyoruz" dedi.

(FT-MET-Y) 08.03.2008 15:48 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title