Haberler

Hakemlere "Similatör" Ve "Polar Sistemi" Geliyor

Merkez Hakem Komitesi, Hakemlerin Tecrübe Kazanması Ve Kararlarını Görmek İçin Pilotlar İçin Uygulanan "Similatör Sistemi"ne Geçiyor. İstanbul'da Tutulan Boş Bir Salonda Uygulanacak Sistem İçin Tüm Malzemeler Hazırlandı.

Merkez Hakem Komitesi, hakemlerin tecrübe kazanması ve kararlarını görmek için pilotlar için uygulanan ¨Similatör Sistemi¨ne geçiyor. İstanbul`da tutulan boş bir salonda uygulanacak sistem için tüm malzemeler hazırlandı.

Hakemlerin 40 bin kişilik bir staddaymış gibi yöneteceği maçlarda hatalar anında tesbit edilecek ve kendisine söylenecek. Similatör sistemi ile hakemlerin seyirci baskısından da kurtulması sağlanacak. Tezahürat altında yapılacak olan yönetimde hakemler, yeni sistem telsiz-kulaklık sistemini de deneyecek. Similatör sisteminin ligin başlamasından sonra uygulamaya girmesi bekleniyor.

Hakemlere uygulanacak olan bir diğer yenilik ise ¨Polar sistemi¨. MHK`nın ligin ikinci yarısından itibaren devreye sokmayı planladığı polar sistemi sayesinde hakemler sezon içerisinde çalışmalarını ferdi olarak yapabilecek. Hakemlerin üzerine bağlanacak olan bir cihazla yapılan koşular ve dereceler, özel saatlere kaydedilecek. Daha sonra bu kayıtlar MHK`nın bilgisayarlarına aktarılarak, burada kontrol edilecek. Polar sistemi Avrupa`nın birçok ülkesinde de kullanılıyor.

Öte yandan UEFA ve FIFA`dan telsiz-kulaklık için onay ve tavsiye bekleyen MHK, tüm, üst klasman hakem, yardımcı hakem ve 4. hakemler için 30 takım olmak üzere yedekleriyle birlikte toplam 150 civarında malzeme alacak. Hakemlerin sıcak baktığı ve kolaylık olarak nitelendirdiği telsiz-kulaklıkların maliyetinin 100 bin dolar civarında olması bekleniyor. Similatör ve Polar sistemi ile birlikte toplam maliyetin 250 bin dolar civarında olması bekleniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title