Haberler

Hakem Cüneyt Çakır: Türkiye'de Yapılmayanı Yaptık

Güncelleme:

FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır TRT Spor'da yaptığı açıklamada, "Türk futbolunda olmayan bir şeyi başardık, istikrarı yakaladık. Her turnuvaya katıldık. Yarı finaller, finaller yönettik" dedi.

FIFA kokartlı deneyimli hakem Cüneyt Çakır, TRT Spor'un konuğu oldu ve açıklamalarda bulundu.

Cüneyt Çakır'ın yaptığı açıklamalar şu şekilde;

"42 GÜN ÜST ÜSTE KAHVALTI YAPTIK"

13 yıllık evliyim. Hiçbir zaman 42 gün üst üste eşimle kahvaltı yapmadım ama Bahattin ve Tarık ile yaptım.

"BU BAŞARI, TÜRK HAKEMLİĞİNİN BAŞARISI"

Biz Türk futbolunda olmayan bir şeyi başardık, istikrarı yakaladık. Her turnuvaya katıldık. Yarı finaller, finaller yönettik, en üst düzey turnuvalarda bulunduk. Bu başarı, Türk hakemliğinin başarısıdır. 2018 Rusya Dünya Kupası'nda finale aday 3 hakemden biri Türk aday deniyorsa, bu Türk hakemliğinin başarısıdır. Biz Dünya Kupası'nda elimizden gelenin en iyisini yapacağız ama işimiz bitmeyecek. Biz iyi yaptığımız sürece, bizden sonra gelecek arkadaşlar, hep finalleri yönetmeye aday gösterilsin istiyoruz, bizim için başarı budur.

"DÜNYA KUPASI'NA KONSANTREYİZ"

Vizyon sahibi olmak çok önemli. Kısa dönem planlarla bu işi başaramazsınız, uzun dönem planlarınız lazım. Kısa vadeli planlarımız arasında Dünya Kupası var, şu anda ona konsantreyiz. Süper Kupa finali Türkiye'de, iyi performans sergilersek, neden olmasın. 2020 Avrupa Şampiyonası'nda da ülkemizi temsil etmek istiyoruz. Bir gün gelecek ve hakemlik hayatımız sona erecek. O noktada en büyük amacımız, bayrağı genç bir arkadaşımıza teslim etmek.

"BİZİ MERAK EDECEKLERİNE, FUTBOLCULARINI ETSİNLER"

"İnsanlar keşke bizim tuttuğumuz takımları merak ettikleri kadar futbolcuların gerçekte tuttuğu takımları merak etseler. Yönettiğimiz maçlardan sonra en ağır eleştiriyi biz kendimize yapıyoruz."

"VAR SİSTEMİNE HEPİMİZ SAHİP ÇIKMALIYIZ"

"Video hakem sistemini uzun süredir test ediyoruz ve çok güzel geri dönüşler aldık. Video hakem sistemini ilk uygulayan ülkelerden biri olacağız. Gelecek sezon Video hakem sistemini uygulamaya başlayacağız. VAR sistemi hakemler için değil futbol için gelen bir uygulamadır. Hepimiz sahip çıkmalıyız. Video hakem sisteminin ilk uygulanacağı zaman aksaklıklar olabilir önemli olan anlayışla karşılamak.

TARIN ONGUN: İNSAN KENDİNİ YALNIZ HİSSEDEBİLİYOR

Cüneyt Çakır'ın yardımcılarından Tarık Ongun ise, "Sahada hiç yalnız değiliz, çok güçlü bir ekibimiz var. Sert eleştiriler, saygıdan yoksun eleştiriler geldiğinde insan kendini yalnız hissedebiliyor. Ailelerimizin de üzülmemeleri mümkün değil. Onlar işin mutfağında neler olduğunu biliyorlar. Haftanın 7 günü idman yapan, masörüyle, fizyoterapistiyle birlikte çalışan, yüzlerce maç izleyen birinin böyle eleştirilere maruz kalması ailemizi üzüyür ama alıştık." şeklinde konuştu.

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Cüneyt Çakır TRT Spor Spor Haberler

500

Yorumlar (9)

Beşiktaş:

Elbirligi ile Beşiktaş ımızı diskalifiye ettiniz Fedarosyon dahil.

5
3
yanıtYanıtla
Ey AKP,,Ayasofya’yı Aç Artık:

İktidara gelmeden önce,verdiginiz sözleri nezaman tutacaksınız.sözüm akapenin kurmay takımınadır.

3
1
yanıtYanıtla
ERGÜN:

TARIK ONGUN DÜNYA KUPASINDA ADAM GİBİ MAÇ YÖNET GAASSARAY FB MAÇINDAKİ GİBİ YARIM METRE DIŞARDAKİ TOPA TAÇ VERMEZ GOL ATTIRIRSAN BİR ÜLKEYE SAMİ YEN DE OLDUĞU GİBİ DİZ ÇÖKTÜRÜRLER UNUTMA EMİ

2
1
yanıtYanıtla
BOZO:

TAMAMDA CÜNEYT İYİ DEMİŞİNDE FIRAT AYDINUS, ALİ PALABIYIK en BAŞTA OLMAK ÜZERE AÇIKÇA FB MARKALI HAKEMLERİ UEFA NAPSIN AZİZE, TFF, MHK FByi KURTARCAM DİYE FUTBOLUN İÇİNE ETMEDİLERMİ SANIYOMUSUNKİ UEFA BUNLARI TAKİP ETMİYO

2
0
yanıtYanıtla
chpli:

yaşasın şeriat

0
2
yanıtYanıtla
SİYAHBEYAZ:

UEFA ORGANİZASYONLARINDA HAKEMLİK YAPARKEN TELSİZ KAYITLARI UEFAYA GİDERKEN TÜRKİYEDE HAKEMLİK YAPTIĞINIZ MAÇLARDA NEDEN TELSİ KAYITLARI SİLİNİYOR SAYIN ÇAKIR BUNA MANTIKLI BİR AÇIKLAMA BEKLİYORUZ

1
0
yanıtYanıtla
OSMANLI EVLADI:

EVET TÜRKİYEDE YAPILMAYANI YAPTINIZ SAHTEKARLIK ŞİKECİLİK TARAF TUTMA DAHA NİCELERİ ADİ İNSAN

1
0
yanıtYanıtla
KOSOVALI:

Türkiyede Türk futboluna yapılmayanı yapanlardan bir tanesi de sensin eyyamcı.

0
1
yanıtYanıtla
Ali:

Ne konusuyor bu be yahu sanki kim yapmis hanimiyla 40 gün kahmalti herkes isinde gücünde kardesim senin görevin bu mecbur bazi seylere gögüs gereceksin bir ata sözü var ya yarden ya selden vazgececeksin

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title