Haberler

Hakan Uzan'ın Eşi Hakkındaki Dava... - El Konulan Adabank'tan Atasu Emlak Ticaret A.ş'ye Kullandırılan Gayrinakdi Kredilerle Bankanın Zarara Uğratıldığı İddiasıyla Hanife Özlem Uzan'ın Da Aralarında Bulunduğu 12 Sanığın Yargılanmasına Devam Edildi

El konulan Adabank'tan Atasu Emlak Ticaret A.Ş'ye kullandırılan kredilerle bankanın zarara uğratıldığı iddiasıyla Hakan Uzan'ın eşi Hanife Özlem Uzan'ın da aralarında bulunduğu 12 sanığın ''zimmet'' suçundan yargılanmasına devam edildi.

El konulan Adabank'tan Atasu Emlak Ticaret A.Ş'ye kullandırılan kredilerle bankanın zarara uğratıldığı iddiasıyla Hakan Uzan'ın eşi Hanife Özlem Uzan'ın da aralarında bulunduğu 12 sanığın ''zimmet'' suçundan yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Tacettin Pak, İhsan Canarslanlar, Oktay Öztürk ve Nurettin Sivlim katıldı.

Duruşmada, Hanife Özlem Uzan'ın avukatı Şaylan Çığgın, mahkemeye sunduğu dilekçesindeki taleplerini tekrar ettiğini belirterek, müvekkilinin ifadesinin yurtdışında alınmasını istediğini söyledi.

Mahkemece ve TMSF tarafından müvekkili hakkında yurtdışına çıkış yasağı konulduğunu, ayrıca müvekkilinin TMSF tarafından yaklaşık 7 milyar YTL'lik bir alacağa muhatap edildiğini belirten avukat Çığgın, bu nedenle Hanife Özlem Uzan'ın Türkiye'ye gelmeye çekindiğini bildirdi.

Çığgın, mahkemeye sunduğu dilekçede de, Hanife Özlem Uzan hakkında mahkemenin ''zorla getirme kararı'' verdiğini, ayrıca müvekkilin hangi ülkede, hangi adreste, ne amaçla kaldığının ve Türkiye'ye gelemeyiş nedeninin bildirilmesinin istendiğini hatırlattı.

Anayasa'da düzenlenen ''seyahat hürriyeti'' çerçevesinde Hanife Özlem Uzan'ın ne amaçla yurtdışında bulunduğunun açıklanmasına gerek olmadığı belirtilen dilekçede, Uzan'ın hakkındaki soruşturmadan ve kısıtlamalardan önce 22 Ekim 2003 tarihinde Atatürk Havalimanından çıkış yaptığı ve bir daha Türkiye'ye dönmediği anlatıldı.

Hanife Özlem Uzan'ın, Aveneu De I'Armee Royale Casablanca 21000 Morocco Fas adresinde ikamet ettiği kaydedilen dilekçede, Uzan'ın ifadesinin istinabe yoluyla ya da sesli ve görüntülü iletişim yöntemiyle alınması istendi.

Uzan'ın Türkiye'ye gelmesi durumunda duruşma günü beklenmeksizin savunmasının alınmasına karar veren mahkeme heyeti, bu sanığın savunmasının alınması amacıyla hakkında gıyabi tutuklama çıkarılması, kırmızı bültenle aranması gibi diğer yasal durumların da değerlendirilmesine hükmetti.

Duruşma, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması amacıyla ertelendi.

-İDDİANAME-

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, suç tarihinde Kemal Uzan'ın Adabank'ın Yönetim Kurulu Başkanı, Yavuz Uzan'ın başkan vekili, Tacettin Pak, Mustafa Akar, Nurettin Sivlim, Orhan Atabay, İhsan Canarslanlar'ın yönetim kurulu üyeleri, Kemal Erdem'in kredilerden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı, Oktay Öztürk'ün de krediler müdürü olduğu kaydediliyor.

Özlem Hanife Uzan, Enis Zaimoğlu ve İhsan Hasan Pilav'ın da Atasu Emlak ve Ticaret A.Ş'nin yetkili ve yöneticileri oldukları belirtilen iddianamede, bankadan kredi değerliliği olmayan ve geri ödeme gücü bulunmayan Atasu Emlak ve Ticaret A.Ş'ye 5 adet teminat mektubu kullandırıldığı anlatılıyor.

Bu mektuplardan 650 bin Avro tutarlı 3 adedinin nakde çevrilmesi sonucunda bankanın zarara uğradığı belirtilen iddianamede, sanıkların ''zimmet'' suçundan 6 ile 12'şer yıl arasında hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title