Haberler

    Hakan'ın Füzesi, Atletico'yu Eve Eli Boş Yolladı: 1-0

    Müthiş bir mücadeleye tanık olunan maçta üstün bir oyun sergileyen Leverkusen, rakibini Hakan Çalhanoğlu'nun güzel golüyle devirdi ve rövanş öncesi avantaj yakaladı.

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final mücadelesinde Hakan Çalhanoğlu liderliğindeki Bayer Leverkusen, Arda Turanlı Atletico Madrid'i konuk etti.

    DOĞRU ZAMANDA, DOĞRU YERDE

    Bayer Leverkusen mücadeleye oldukça baskılı başladı. Atletico ise rakibini kendi yarı sahasında karşılarken, sert bir savunma anlayışı gösterdi. Kaptıkları toplarda hızlı çıkmayı deneyen konuk ekip, Leverkusen'in orta sahadaki erken faulleriyle kaleye gitmeyi bir türlü başaramadı. Maçın ilk tehlikeli pozisyonu, beklendiği üzere Alman ekibinden geldi. Dakikalar 12'yi gösterirken, sağ taraftan kullanılan korneri altıpasta Moya çıkarak tek yumrukkla uzaklaştırmaya çalıştı. Ceza alanı ön tarafına düşen topu yeniden içeri dolduran Leverkusen'de son vuruş Bender'den geldi ancak Hırvat golcü Mandzukic doğru zamanda doğru yerde bulunarak topu çizgieden çıkarmayı bildi.

    İlk çeyrek geride kalırken, yoğun bir baskı yiyen Atletico, Arda'nın ileride top tutmaya başlamasıyla rahat bir nefes aldı. Milli futbolcumuz kazandığı faullerle arkadaşlarının dinlenmesini sağladı. Ancak 26'da Leverkusen yine gole yaklaşan taraf oldu. Bundesliga temsilcisinden savunmadan ileri çıkan Spahic'in yaklaşık 30 metreden müthiş füzesinde top sol çataldan dönerek oyun alanına geri geldi. Ceza alanı önünde ise tehlikeyi uzaklaştıran isim Uruguaylı savunmacı Godin oldu.

    ATLETICO'DAN ZORUNLU DEĞİŞİKLİKLER

    Atletico'da ilk yarıda iki zorunlu değişiklik yaşandı. Sakatlıkları nedeniyle Siqueira ve Saul oyundan çıkarken, yerlerine Gamez ve Raul Garcia dahil oldu.

    Devrenin son dakikalarında ise ciddi pozisyonları kaçıran taraf Atletico'ydu. 39'da savunmaya çarpan topu sağ çaprazda önüne bulan Arda, güçlükle uzanarak kalecinin üzerinden aşırttı ancak iyi pozisyon tutan Leno zamanında geri dönerek çizgi üzerinde topu tokatlamayı başardı. Uzatmalarda ise Leno'dan yine kritik bir kurtarış geldi. Yine ceza alanı içinde oluşan karambolde Hilbert'ten seken topa sol çaprazda Manduzkic'ten enfes bir vole gelse de Alman file bekçisi iyi bir refleksle köşeye uzandı ve kalesinde gole izin vermedi.

    VE SAHNEDE HAKAN

    Temposuz başlayan ikinci devre, Hakan Çalhanoğlu'nun müthiş golüyle hareketlendi. 57'de hızlı çıkan Leverkusen, Bellarabi ile topu ceza alanın ön tarafına kadar taşıdı. Hafta içi sözleşme yenileyen oyuncu, sağ tarafından gelen Hakan'ı gördü. Milli futbolcumuz ise çaprazdan çok sert bir vuruşla kalecinin üzerinden ağları havalandırmayı başardı.

    Gole çabuk cevap vermek isteyen Atletico, sağ taraftan kazanılan serbest vuruşta rakip ceza alanına kalabalık gitti. Arka direğe kesilen ortayı Mandzukic indirdi, altıpas önünde Wendell uzaklaştırmak isterken, kolunu kullanınca konuk ekip penaltı beklentisine girdi. Hakemin devam kararı üzerine ise uzun süre itirazlarda bulundular ancak sonuç değişmedi.

    Maçta son çeyreğe girilirken, tempo yine yükseldi. Önce Leverkusen'de Drmic sol çizgiden aldığı topla ceza alanı önüne kadar geldi ve şutunu çekti ancak top Moya'da kaldı. Akabinde ise Atletico, Fernando Torres ile golü buldu ancak hakem pozisyonda topun dışarıdan çevrildiğine karar vererek golü geçersiz kıldı. Geride olmanın verdiği stresle iyice sertleşen Atletico'da Tiago ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kalınca maçta o dakikada bitmiş oldu.

    Son dakikalarda sık çalan faul düdükleriyle oyun bölünürken, 90 dakika sonunda Leverkusen sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrılan taraf oldu.

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    UEFA Şampiyonlar Ligi Atletico Madrid Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title