Haberler

Hak-iş'ten Memur-sen'e Destek

Hak-iş Genel Başkanı Salim Uslu, Memur-sen'i Toplu Görüşme Sürecinde Limitsiz Desteklediklerini Belirterek, "Nasihat Etmeye Hakkımız Yok, Biz Destek Veririz, Nasihat Değil" Dedi.

Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, Memur-Sen'i toplu görüşme sürecinde limitsiz desteklediklerini belirterek, "Nasihat etmeye hakkımız yok, biz destek veririz, nasihat değil" dedi.

Memur-Sen, toplu görüşmeler sürecinde destek istemek amacıyla Hak-İş'i ziyaret etti. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, "Hak-İş'ten toplu görüşme sürecinde bilgi, teknik destek ve memurların sorunlarıyla ilgili kamuoyu oluşturmalarını istedik. Kamu işçileriyle kamu çalışanları arasında eşitlik istiyoruz. Ortada bir kabul var. Bu rakam memurlara da yansıtılmalı" dedi.

Aksu, iş yeri sağlığı ve güvenliği ile ilgili ILO kararlarının kamu çalışanlarına da yansıtılması gerektiğinin altını çizdi. 17 Ağustos depremine de değinen Aksu, 17 Ağustos depreminden sonra kamu binalarının üçte ikisinin deprem testinden geçirilmediğini vurguladı. Hastanelerin ve okulların dayanıklı olup olmadığına ilişkin tereddütleri olduğunu ifade eden Aksu, bunun da mutabakat metnine katılmasını talep edeceklerini kaydetti.

-TOPLU SÖZLEŞME HAKKI ÖTELENMEMELİ-

Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, yapılan toplu görüşmelerin yöntem itibariyle tartışılmasına rağmen bunun Türkiye'nin yaşaması gereken önemli bir deneyim olduğunu kaydetti. Toplu sözleşmenin ikinci dereceden insan hakkı olduğunun altını çizen Uslu, Türkiye'nin toplu sözleşme hakkını ötelememesi gerektiğini vurguladı. Uslu, "AB kapısından bir adım içeri atmış olan Türkiye'nin bunu izah edecek bir tarafı olamaz. Sendikal hakların ertelenmesi için bir mazeret olamaz. Toplu görüşmeler sistemi Türkiye'nin yaşadığı ve terk etmesi gereken bir süreçtir" diye konuştu.

Hükümetin toplu görüşmelere maliyet unsuru olarak bakmaması gerektiğini kaydeden Uslu, bunun görüşme felsefesine aykırı olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

-SENDİKALAR ARASINDA ÇEKİŞME OLMAMALI-

"Kamuda çalışanların yapay bir statü ile farklı ücret kategorilerine dahil edilmesini yanlış buluyorum. Adalet ve Kalkınma Partisi, 'adalet' kavramı felsefesine uygun olarak ücretlerin eşitlenmesini sağlamalıdır. Geçmiş dönemlerde sendikalar arasında yaşanan çekişme görüntüleri yarar getirmemiştir. Böyle bir görüntü kamu tarafından da yadırganıyor. Kamuoyunda sendikacılık kavramı zedeleniyor."

Basının tavsiyelerini sorması üzerine Uslu, nasihat etmeye hakları olmadığını belirterek, "Nasihat değil toplu görüşme sürecinde limitsiz destek veriyoruz" dedi. "Toplu görüşmeler 15 günden önce biter mi?" sorusuna karşılık olarak Aksu, görüşmelerin sonuna kadar devam etmesini beklediklerini söyledi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title