Haberler

Şırnak'ta HAK-İŞ'in 1 Mayıs bildirisi okundu

Güncelleme:

Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) Şırnak İl Temsilcisi Nevzat Uysal, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü dolayısıyla hazırlanan bildiriyi okudu.

Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) Şırnak İl Temsilcisi Nevzat Uysal, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü dolayısıyla hazırlanan bildiriyi okudu.

Uysal üyelerle Cumhuriyet Meydanında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında sosyal mesafe kuralları gözetilerek yaptığı açıklamada, emekçilerin uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma gününü kutladı.

1 Mayıs'ta örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasını, sendikal örgütlülüğün teşvik edilmesini istediklerini aktaran Uysal, adaleti, refahı ve güvenceyi sağlayan kamu toplu iş sözleşmesini istediklerini vurguladı.

Uysal, "Ücretlerdeki vergi dilimlerinin yüzde 20'de sabitlenmesini, herkes için düzenli asgari gelir yardımı sisteminin kurulmasını, mevsimlik ve geçici işçilerin sorunlarının tam çözümünü, Kovid-19 salgınının tüm işçiler için meslek hastalığı sayılmasını, tüm emekçilerimiz için daha fazla iş ve gelir güvencesi ve iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin daha fazla yaygınlaştırılmasını istiyoruz." dedi.

Uysal, şöyle devam etti:

"Dünyanın dört bir yanında mazlumların uğradığı zulmün son bulmasını, tüm dünyada barış, özgürlük, adalet, demokrasinin tesis edilmesini ve insan haklarının geliştirilmesini istiyoruz. Ülkemizin yaşadığı bu zor günleri, önlemlere uyarak, sabrederek, dayanışma ve el birliğiyle atlatacağız. Refahın, kardeşliğin, huzurun ve hoşgörünün artarak hakim olduğu bir Türkiye'nin kıvancını yaşıyoruz. Ülkemize, insanlarımıza ve emekçilerimize güveniyoruz. Ülkemizin potansiyeline, gücüne ve geleceğine yürekten inanıyoruz. Geleceğimiz ve emeğimiz için umutluyuz."

Kaynak: AA / Güncel

1 Mayıs Niğde Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title