Haberler

Hak-İş Kısa Film Yarışması'na büyük ilgi

Hak-İş'in, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla bu yıl 8'incisini düzenlediği "Emek" temalı "Uluslararası Kısa Film Yarışması"na 3 bini aşkın başvuru yapıldı.

Toplamda 60 bin liranın üzerinde ödülün dağıtılacağı yarışmaya başvurular 30 Eylül'de sona erecek.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kısa Film Uzun İş" sloganıyla başlattıkları yarışmanın kültür ve sanat hayatında önemli bir yer edindiğini söyledi.

Yarışmayla "Emek" konulu filmlerin sayısını artırmayı ve kısa filme gönül vermiş yapımcıları bir araya getirebilmeyi amaçladıklarını ifade eden Arslan, yarışmaya her sene dünya genelinde artan bir ilginin olduğunu vurguladı.

Bu yıl 8'incisini düzenledikleri yarışmaya başvuruların mart ayında başladığını anımsatan Arslan, şu bilgileri verdi:

"Şu ana kadar 190'ı Türkiye'den olmak üzere, toplam 119 ülkeden başvuruda bulunuldu. Toplam başvuru 3 bin 30'a ulaşırken, Hindistan'dan 317, ABD'den 187, İran'dan 383, İtalya'dan 109, Fransa'dan 163, Brezilya'dan 141, İspanya'dan 118, Rusya'dan 90, İngiltere'den 81 ve Almanya'dan 41 başvuru yapıldı. Yarışmamıza Arjantin'den Bangladeş'e, Meksika'dan Japonya'ya, Endonezya'dan Çin'e, Nijerya'dan Mısır'a, Belçika'dan Rusya'ya kadar dünyanın dört bir yanından film gönderildi. 30 Eylül'de sona erecek başvuru süresine kadar sayının 4 bini aşmasını bekliyoruz."

Arslan, 2012'de başlattıkları ve 2016'dan beri uluslararası düzeyde gerçekleştirdikleri kısa film yarışmasında bugüne kadar 300 bin liranın üzerinde ödül dağıttıklarını belirterek, "Yarışma kapsamında bu yıl ulusal ve uluslararası alanda iki kategoride ve 11 dalda toplam 60 bin lirayı aşkın ödül veriyoruz. Birinci olan filme 10 bin lira, ikinciye 5 bin lira, üçüncü olan filme 2 bin 500 lira veriyoruz. Ayrıca, 2 bin 500 liralık 'Necati Çelik Özel Ödülü', 'Sendikacı Gözünden' ve diğer dallarda da biner lira ödül ve özel tasarlanan ödül plaketi takdim ediyoruz." diye konuştu.

"Sendikal harekete önemli bir sanat damarı açıyoruz"

Sinema başta olmak üzere tüm sanat dallarında emeğin öne çıkartılması gerektiğine inandıklarını dile getiren Arslan, şunları kaydetti:

"Bu tür kültür ve sanat çalışmalarıyla sendikal mücadelenin daha da güçlendirileceğine, daha tahkim edileceğine inanıyoruz. Bu yıl 8'incisi düzenlenen Hak-İş Kısa Film Yarışması'nı geleneksel hale getirmekle sendikal harekete önemli bir sanat damarı açıyoruz. İnanıyorum ki bu tür yarışma programlarımız sendikal dünyaya özendirici bir etki yapacaktır."

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title