Haberler

Hak-İş'den İSDEMİR Açıklaması

Güncelleme:

Hak-iş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan açıklama yaptı.

İSDEMİR Grevinin 6'ncı gününde Çelik-İş Sendikası'nın bağlı olduğu Hak-İş konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, İskenderun'a gelerek grevdeki işçilere destek verdi. İşçilerle bir araya gelen Mahmut Arslan'ı Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül ve ilçe teşkilat yöneticileri karşıladı. Ziyarette konuşan Cengiz Gül, İsdemir grevinin başarılı olup, olamayacağını merakla beklediğini belirterek, "Çelik işçisi 89'lu yıllardan aldığı ruhu, bugün onların kardeşleri çocukları sürdürüyor. Bu anlamlı direnişi başlatırken, konfederasyonumuz yönetim kurulu ve genel başkanı ile birlikte aldık" dedi.

"BAŞARILI OLMASI GEREKİYOR"

Mahmut Arslan ise Çelik-İş Sendikası, Hak İş Konfederasyonu ve 16 sendikasının bu grevin arkasında olduğunu belirterek, "Dünyadan bakıldığı zaman, biz önceki gün İTÜK ve ETÜK genel sekreterliklerini bilgilendirdik. Deniyor ki bu grev aslında Türkiye işçi hareketinin geleceğini belirleyecek bir grevdir. Yaşanan büyük grevler, ne yazık ki fiyasko ile sonuçlandırılmıştır. Bu bilinçsizlik, öngörüsüzlük Türkiye işçi hareketine ihale edilmemesi için başarılı olması gerekiyor" diye konuştu.

Genel Başkan Arslan, sadece İskenderun ve Türkiye'nin değil, dünya işçi hareketi içinde bir tristör kağıdı olduklarını vurgulayarak, "Grevi kırmak için her türlü taktiğe rağmen, bugün burada olmanız ekmeğinize ve onurunuza sahip çıkmanız her türlü takdirin üstündedir. İsdemir'in rakibi değiliz, bizler bu bacaların sahibiyiz. İsdemir'in zor günlerinde, kapatılma tartışmaları yapıldığı günlerde bu işletmeye sahip çıkarak fedakarlık yaptınız. ve şimdi fedakarlık yapma zamanı burayı yönetenlerde" dedi.

"EKMEĞİMİZE VE GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ"

Grevin bitmesi için her türlü gayretin içerisinde olduklarını kaydeden Arslan, işçilere şöyle seslendi:

" Ekmeğimize ve geleceğimize sahip çıktığımızı her yerde ifade edelim. Sivil toplum örgütlerine teşekkür ediyoruz. Gerçekten dünyaya örnek bir tavırla İskenderun halkı bizim yanımızda. Bu azim bu gayret belediye başkanlarında hangi partiden olursa olsun bizimle beraber olması bir şeyi gösteriyor. Siz haklısınız, demeye getiriyor."

"İSDEMİR'İN ÖNÜNÜ KESMİYORUZ"

Mahmut Arslan, kendilerinin İSDEMİR'in önünü kesmediklerini tam aksine sahipleri olduğuna vurgu yaparak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bizi ne kadar İsdemir'in önünü kesmek isteyen adamlar zannetseniz de biz İsdemir'in sahibiyiz. Kafamızın arkasında gizli bir gündem yok. Amacımız ortada. O zaman bu taleplerimizi iyi incelesin başka işlerle uğraşmasın, bu grevi bir an önce bitirelim. Bu grevle biz dostlarımızı sevindirdik yeni umutlar ektik. Türkiye'de milyonlarca emekçinin derdine derman olacak bir çıra yaktınız, bu çırayı söndürtmeyin." - Hatay

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mahmut Arslan İskenderun İsdemir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title