Haberler

Hak-İş Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı

İŞ'in 42. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Ankara'da yapılan Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı tamamlandı.

HAK-İŞ'in 42. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Ankara'da yapılan Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı tamamlandı.

Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, HAK-İŞ Başkanlar Kurulu'nun, Ankara'daki toplantıda taşeron işçiler, geçici mevsimlik işçiler, işsizlik, iş sağlığı ve güvenliği gibi konularını ele aldığı belirtilerek, sonuç bildirisi paylaşıldı.

HAK-İŞ'in, dünden daha güçlü, kendinden daha çok emin, kendine daha çok güvenen, geleceğine umutla bakan, önemli bir tarihi noktada bulunduğuna işaret edilen bildiride, konfederasyonun, sıkıntı çeken emekçilerin sığınma merkezi olduğu belirtildi.

Türkiye'nin öncelikli gündem maddelerinden birinin, taşeron ve geçici mevsimlik işçiler olduğu ifade edilen bildiride, "HAK-İŞ Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, taşeron işçilerimiz, geçici ve mevsimlik işçilerimizin sorunlarının hükümet tarafından daimi olarak bir an evvel çözülmesini talep etmektedir." denildi.

Bildiride, HAK-İŞ'in sendikasızlaştırmaya, güvencesizleştirmeye, kayıt dışı ve düşük ücretlerle çalıştırmaya her zaman itiraz ettiği ve itiraz etmeye devam edeceği de vurgulandı.

İş güvenliği önlemleri ve denetimlerinin mutlaka artırılması gerektiği kaydedilen bildiride, HAK-İŞ'in bu konuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan bütün proje, çalışma ve tasarıları desteklediği, ayrıca bunlarda aktif rol almak istediği belirtildi.

Konfederasyonun, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca başlatılan "İş Sağlığı ve Güvenliği Hedef Sıfır Deklerasyonu" kampanyasının hedefine ulaşması için sorumluluk aldığına işaret edildi.

Bildiride, Şırnak'ta ruhsatsız çalıştırılan maden ocağında yaşanan kaza sonucunda, 7 maden işçisinin hayatını kaybettiği hatırlatılırken, "Bu elim kazanın yaşanması maden ocaklarında denetimlerin daha da artırılması gerektiğini açıkça göstermiştir. HAK-İŞ Genişletilmiş Başkanlar Kurulu olarak, başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız olmak üzere ilgili bakanlıkların acilen bu konuyu gündemlerine alarak, bu konunun üzerine gitmelerini önemle talep ediyoruz." ifadesine yer verildi.

Söz konusu denetimlerin yerinde, kapsamlı, objektif ve önleyici tedbirleri hayata geçirmeye dönük yapılması gerektiğinin de altı çizildi.

Teröre lanet

Bildiride, 15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen izlerinin halen dün gibi taze olduğu vurgulanırken, HAK-İŞ'in sorumluluk almak için "Çatı Davası" ve "Akıncı Üssü" davalarına müdahil olma talebinde bulunduğu hatırlatıldı.

Bildiride, "15 Temmuz davalarını daha yakından takip etmek amacıyla kurulan Ankara Platformu kapsamında Sincan Cezaevi Kampüsü önünde kararlılıkla adalet nöbetleri tutmaya hala devam ediyoruz." vurgusu yapıldı.

Mersin'de 17 Ekim Salı günü polis servis aracının geçişi esnasında düzenlenen bombalı saldırının kınandığı bildiride, bölücü terör örgütü de lanetlendi.

HAK-İŞ 6. Kısa Film Yarışması

Bildiride, ayrıca Türkiye'nin en büyük işçi konfederasyonlarından biri olan HAK-İŞ'in, klasik sendikacılık anlayışı yerine hayata ve insana dair her alanda faaliyet gösterdiğina dikkat çekildi.

Bu kapsamda 6'ncısı düzenlenen Uluslararası Kısa Film Yarışması'nın 5 bin 404 film başvurusuyla rekor sayıda bir rakama ulaşarak sona erdiği belirtilen bildiride, katılımcılara teşekkür edildi.

Bildiride, Başkanlığını HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan'ın yaptığı, "Uluslararası Kudüs ve Filistin'e Destek Sendikalar Birliği" tarafından, 23-24 Ekim tarihlerinde İstanbul'da 2. Uluslararası Sendikalar ve Meslek Örgütler Konferansı'nın gerçekleştirileceği açıklandı. Yaklaşık 50 ülkeden 250 civarında yabancı katılımcının beklendiği bu konferansın, HAK-İŞ ve Memur-Sen'in ev sahipliğinde gerçekleştirileceği bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title