Haberler

Hak-İş Genel Başkanı Arslan: "Türkiye Sadece 81 Milyondan İbaret Değildir"

İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, 24 Haziran Pazar günü seçimlerin gerçekleştirileceğini anımsatarak, “Seçimlerin barış ve huzur ortamında büyük bir olgunluk içerisinde gerçekleştirilmesini temenni ediyoruz.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, 24 Haziran Pazar günü seçimlerin gerçekleştirileceğini anımsatarak, "Seçimlerin barış ve huzur ortamında büyük bir olgunluk içerisinde gerçekleştirilmesini temenni ediyoruz. Türkiye sadece 81 milyondan ibaret değildir. Başta Suriyeliler olmak üzere, Iraklıların, Afganlıların, Arakanlıların, Filistinlilerin, dünyadaki bütün hakları yenilmiş mağdur ve mazlum milletlerin gözü bizdedir" dedi.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, 24 Haziran seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin 24 Haziran Pazar günü sandığa giderek hür ve özgür iradesiyle oyunu kullanacağını dile getiren Arslan, seçimlerin barış ve huzur ortamında büyük bir olgunluk içerisinde gerçekleştirilmesini temenni etti. Seçimlerin demokrasinin en temel kurumlarından birisi olduğuna dikkat çeken Arslan, "Sandık millet iradesinin tecelli ettiği yerdir. Sandığa gitmek, katılımcı demokrasinin bir gereği ve önemli bir vatandaşlık görevidir. Halkımız 24 Haziran'da sandığa giderek, partilerin ve adayların ortaya koydukları projelere ve vaatlere göre son sözü söyleyecektir. Türkiye Cumhuriyeti ne kadar zorluk yaşarsa yaşasın seçimleri başarıyla sonuçlandırmıştır. Bu konuda her zaman olduğu gibi milletimize inanacağız ve milletimizin kararına saygı göstereceğiz. Çünkü demokrasinin temeli budur. Bu millet ne zaman kendisine iş düşerse gereğini yapmıştır. 24 Haziran'ın başarılı bir şekilde sonuçlanacağına ve millet iradesinin bir kez daha tecelli edeceğine yürekten inanıyoruz. Çünkü millet iradesinin üzerinde herhangi bir irade tanımıyoruz. 24 Haziran seçimleri daha ileri demokrasi standartlarının yakalanması, Türkiye'nin daha iyi yönetilmesi, yönetimin önündeki birtakım engellerin kaldırılması için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi önemli bir fırsat sunacaktır" dedi.

"Türkiye sadece 81 milyondan ibaret değildir"

Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini dile getiren Arslan, "15 Temmuz darbe girişimi hala hafızalarımızda çok canlı ve diri duruyor. 15 Temmuz'un rövanşını almak isteyen hain odaklar tekrar harekete geçmiş durumda. 24 Haziran seçimleriyle PKK ve FETÖ başta olmak üzere terör örgütleriyle mücadelenin esnetilmesi ve içinin boşaltılmasına yönelik çeşitli açıklamaları esefle izliyoruz. Türkiye'nin 24 Haziran'dan sonra terör örgütleriyle daha kararlı ve sonuç almaya yönelik mücadele edebilmesi ve yeni adımlar atabilmesi için istikrara ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Milletimizin terör örgütleriyle mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi için sandıkta üzerine düşen görevi yerine getireceğinden en ufak bir şüphe duymuyoruz. Uluslararası güçlerin Türkiye'nin istikrarından, gelecek iddialarından ve bugüne kadar ortaya koyduğu hedeflerinden uzaklaşması için ekonomik operasyon peşinde olduklarını görüyoruz. Milletimizin bu oyunu fark ettiğini biliyoruz. Bu oyunlar daha önce de birkaç sefer sahneye konuldu. Her seferinde başarısız oldu, şimdi de başarısız olacağına inanıyoruz. Milletimiz her zaman olduğu gibi 24 Haziran'da da istikrar için, ülkemizin güvenliği için, bölgede etkin ve güçlü bir devlet için hareket edecektir. Türkiye, bölgesinde etkin, güçlü, oyun kurucu bir dünya devleti olmak zorundadır. Hem bizim için hem de mazlumlar için buna ihtiyaç bulunmaktadır. Çünkü Türkiye, Türkiye'den daha büyüktür. Türkiye sadece 81 milyondan ibaret değildir. Başta Suriyeliler olmak üzere, Iraklıların, Afganlıların, Arakanlıların, Filistinlilerin, dünyadaki bütün hakları yenilmiş mağdur ve mazlum milletlerin gözü bizdedir. Milletimizin bu bilinç ve sorumlulukla sandığa gideceğine ve oyunu kullanacağına inanıyoruz. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak ülkemize, insanımıza ve bu ülkenin geleceğine güveniyoruz. Yaşanan bütün sorunlara karşı Türkiye demokrasi yolunda yenilenerek ilerlemeye ve yükselmeye devam edecektir. Umutlarımızı kaybetmeden, geleceğe ait beklentilerimizden ve hedeflerimizden vazgeçmeden, kendimize güvenerek yaşadığımız bütün sorunların üstesinden gelecek istikrarını koruyan, barışı güçlendiren, dünyada onurlu ve öncü daha demokratik, daha müreffeh yeni bir Türkiye temel hedefimizdir. Başta üyelerimiz olmak üzere tüm çalışanların, vatandaşlarımızın mutlaka sandığa giderek demokrasimize ve geleceğimize sahip çıkmak adına en temel vatandaşlık vazifesini yerine getirmesini, seçimlerin güven içerisinde, barış ve huzur ortamında gerçekleştirilmesini temenni ediyoruz" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title