Haberler

Hagi Rest Çekti!

Güncelleme:

Hagi: "Bu Kadar Eleştiriyi Hak Etmediğimi Zannediyorum"

"BENİM DE HERKES GİBİ ZAMANA İHTİYACIM VAR"

"İSTEKLİ VE ARZULU OYNADIK, AMA BAŞARILI OLAMADIK"

KARDEMİR KARABÜKSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ İLDİZ: "TAKIM OYUNUNU SAHAYA YANSITTIK, AMA GERÇEK OYUNUMUZU SAHAYA YANSITAMADIK"

Galatasaray Teknik Direktörü Gheorghe Hagi, Kardemir Karabükspor ile golsüz berabere kaldıkları maçın ardından düzenlediği basın toplantısında yönetime rest çekerek, "Bazıları istifa etmem gerektiğini söylüyor, bunu erkekçe yüzümü söylesinler" dedi.

İstekli ve arzulu oynadıklarını, ama başarılı olamadıklarını belirten Hagi, "Oyunla ilgili fazla söylenecek bir şey yok. Çünkü gördünüz, istekli ve arzulu oynadık, ama başarılı olamadık. Oyuncuları biliyorsunuz, zor bir durumdayız. Büyük bir baskı altında oynuyoruz. Her taraftan baskı yapılıyor, bu da normal tabii ki. İyi bir durumda değiliz. Takım sahaya çıkarken istekli ancak kaleye doğru ilerlerken başarılı değiliz ve son 30 metrede istediklerimizi yapamıyoruz. Onun dışında fazla bir şey söylemiyorum, sadece 'yazık' diyorum. Gerçekten çok iyi çalışıyoruz. Takımın potansiyeli var. Yavaş yavaş kenetleniyoruz. Sakatlık dönemi yaşayan oyuncular takıma yavaş yavaş kavuşuyor. Onlar da formuna kavuşuyor. Yetenekli oyuncular hepsi. Ama tabii ki rekabet içinde olmak için daha derin bir analiz yapılması gerekiyor.

Rumen teknik adam, gelen tepkiler üzerine de şöyle konuştu:

"Bu akşam çok üzüldüm. Hocalık hayatı böyledir. Çünkü son 4 aydan sorumluluk bana ait. Söylenen her şeye karşı saygı gösteriyorum. Birçok konuda fazla şeyler söylendi. Bu konuda biraz hayal kırıklığı yaşıyorum. Galatasaray'ın başına geldiğimden beri 4 aydır bana gösterilen muameleden dolayı hayal kırıklığı yaşıyorum. Bu kadar da olacağını sanmıyordum. Bu kadar eleştiriyi hak etmediğimi zannediyorum. Benim istifamı isteyen taraftara da, diğerlerine de şunu hatırlatmak istiyorum: Ben 4 ay önce takımın başına geldim. Geldiğim zaman uzun bir süre için imza attım. Takıma son gelen benim. İşler iyi değildi takımın başına geldiğimde. Son 4 ayda olanlardan tabii ki sorumluluk taşıyorum. Onun dışında çok fazla şeyler söylendi. Bence her şey zaman içerisinde çözülür. Benim de herkes gibi zamana ihtiyacım var. Ama maalesef görüyorum ki, bunun arkasında başka menfaatler var. Ben koltuğa bağlı değilim. Yaptığım her şeyi tabii ki zevkle yapmaya çalışıyorum. Ama Galatasaray camiası ve Galatasaraylılar bunu düşünüyorsa, 'Hagi Galatasaray için önemli değil' diyorlarsa karşıma gelip söylesinler, birlikte bir çözüm buluruz. Onun dışında anlamadığım bir çok şey var. Bana daha doğru dürüst, yüzüme gelip söylenmesi gerekiyor her şeyin. Çünkü son gelen benim ve çok zor bir durum. Bu durum beni ve oyuncularımı da aşıyor. Sözlerimi kesmek istiyorum, çünkü fazla konuşmak istemiyorum. İşler mükemmel olduğu için gelmedim buraya. Bence ocak ayından sonraki takım bambaşka bir şey oynuyor. Ama yapacak bir şey yok. Dünyada böyle birisi yok. Bazıları istifa etmem gerektiğini söylüyor, bunu erkekçe yüzümü söylesinler. Çözümler tabii ki bulunur. Fazla ızdırap çekmek gerekmiyor."

Galatasaraylı futbolcu Kazım Kazım, maçtaki penaltı pozisyonuyla ilgili yorum yapmak istediğini belirterek, "Herkes gördü. Kim seyrettiyse bu pozisyonunu yüzde 150 penaltı olduğunu görebilir. Kolay kolay kendimi yere bırakmam. Bileğime yapılan darbe var. Bu nerede olursa olsun penaltıdır. Ne olursa olsun bu pozisyon penaltıydı" dedi.

Gökhan Zan da zorunluktan dolayı gelip konuştuğunu vurgulayarak, "Tabii ki üzgünüz, çok zor dönemler geçiriyoruz. Seyircilerimizin böyle maçlarda 1. dakikadan 90. dakikaya kadar bizi ıslıklaması, hepimizi derinden etkiliyor. Onlardan en azından maç boyunca destek bekliyoruz, çünkü Galatasaray formasını giyiyoruz. Sezon sonuna kadar buradayız, sezon sonu burada olur muyuz, olmaz mıyız bilemiyorum. Ama maç içinde bizi desteklesinler. Maçtan sonra protesto edebilirler. Bütün taraftarlarımızdan özür diliyoruz. Hepimiz onurlu kişiyiz. Artık bundan sonra bütün maçlarımızı kazanmak istiyoruz" diye konuştu.

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Yücel İldiz ise, takım oyununu sahaya yansıttıklarını, ama gerçek oyunlarını sahaya yansıtamadıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Zor bir maç olacağı belliydi. Galatasaray'ın son günlerde yaşadığı hadiseler, kupadan elenişi, ligde istediğini yapamaması var. Ama bunlar kulüplerin büyüklüğünden bir şey kaybettirmez. Galatasaray oyuna baskılı başladı. Gaziantepspor maçında da öyle başlamışlardı. Alışkın olmadığımız bir oyun şekliydi. Savunma yapmak durumunda kaldık bugün. Devreye 0-0 girince ikinci yarı kontrataklarla etkili olmayı düşündük. Takım oyununu sahaya yansıttık, ama gerçek oyunumuzu sahaya yansıtamadık. Önde oynamamız gerekiyor. Galatasarayla aynı puandayız. Averajla da olsa üstündeyiz. Buradan yine aynı sıralamayla döndüğümüz için mutluyuz."

Bu arada karşılaşmayı Milli Takımlar Teknik Direktörü Guus Hiddink, sorumlu yardımcısı Oğuz Çetin, Futbol Federasyonu eski başkanı Haluk Ulusoy, Manisaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman da izledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title