Haberler

Haftanın Filmi: "Santiago'nun Günleri"

"Yakın Dönem Filmleriyle Latin Amerika'ya Bir Bakış" başlığı ile sinemaseverleri ağırlıyor.

Akbank Sanat Sinema Kuşağı, Ocak ayı boyunca her cumartesi "Yakın Dönem Filmleriyle Latin Amerika'ya Bir Bakış" başlığı ile sinemaseverleri ağırlıyor.

İstanbul Cervantes Enstitüsü ve AECID (Ministerio de Asuntos exteriores y de cooperacion Espana) işbirliğiyle gerçekleştirilecek etkinlik kapsamında 21 Ocak 2012, Cumartesi günü Josué Méndez'in yönettiği "Santiago'nun Günleri" (Dias de Santiago) filmi Akbank Sanat'ta ücretsiz olarak izleyici ile buluşacak.

Perulu yönetmen Josué Méndez'in filmi, genç bir savaş gazisinin sivil topluma alışmakta çektiği trajik zorluğu anlatıyor. Mekânı Lima'nın aşağı bölgesi olsa da, hikâye farklı yerlerde ve zamanlarda eski askerlerin başlarından geçenlerle ilgili evrensel bir gerçeği içeriyor. 23 yaşındaki Santiago, paralı askerlik görevinden sonra kendini normal hayatın içinde bulur. Karısı onu terketmek üzeredir ve ailesi onu kendilerinden uzakta tutmaktadır. Kafası iyice karışıktır. Banka hırsızlığı hayalleri kuran eski asker arkadaşlarına katılması için baskı görür. Karısı tarafından terk edilince yeni bir ilişkiye yönelir, şiddet eğilimli ağabeyinin sevgilisi ağabeyini öldürmesini isteyince olaylar tamamen kontrolden çıkar. Tüm iyi niyetlerine rağmen, şiddetin kısır döngüsünden kaçması imkansız gözükmektedir.

Akbank Sanat Sinema Kuşağı kapsamında son olarak, 28 Ocak 2012, Cumartesi günü Fernando Trubea & Javier Mariscal'in yönettiği Chico & Rita (animasyon) beyaz perde de olacak.

ETKİNLİK: Film Gösterimi - Akbank Sanat Sinema Kuşağı

Yer: Akbank Sanat

Saat: 17.00

Program:

21 Ocak 2012, Cumartesi : Santiago'nun Günleri (Dias de Santiago)

28 Ocak 2012, Cumartesi: Chico & Rita (animasyon)

Etkinlik ücretsizdir.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Latin Amerika İstanbul Akbank Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title