Haberler

Haftalar Sonra Rahat Nefes Aldılar

Lige şampiyonluk parolasıyla başlayan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, 7 hafta sonra galibiyetle tanıştı Kulüp basın sözcüsü Açıkgöz: "Bugüne kadar bazı talihsizlikler oldu.

ADEM YILMAZ  - PTT 1. Lig ekiplerinden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, ligin 8. haftasında elde ettiği ilk galibiyetle "rahat nefes" aldı.

Lige, şampiyonluk parolasıyla başlayan mavi-beyazlılar, ilk 7 haftayı galibiyet hasretiyle geçirdi. Karşıyaka karşısında alınan 5-2'lik mağlubiyetin ardından istifa eden teknik direktör Nurullah Sağlam'ın yerine getirilen Hakan Kutlu, çıktığı ilk maçta Orduspor'u deplasmanda 2-0 yenerek galibiyet özlemine son verdi.

Ligdeki 8 haftalık periyodu 1 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 mağlubiyetle tamamlayan Gaziantep temsilcisi 7 puanla 14'üncü sırada bulunuyor.

Kulüp basın sözcüsü İbrahim Açıkgöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezon başında belirledikleri hedeflerinden sapmanın söz konusu olmadığını söyledi.

Ligin ilk 7 haftasında gerek hakem, gerekse de kendi hatalarından dolayı istenmeyen sonuçlar aldıklarını belirten Açıkgöz, Orduspor maçında takım için hayati önem taşıyan 3 puan almanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Mor-beyazlılar karşısında alınan galibiyeti, çıkışın göstergesi olarak gördüklerini vurgulayan Açıkgöz, Osmanlıspor maçından da 3 puanla dönmek istediklerini dile getirdi.

Puan cetvelinde en üst noktaya ulaşmak için mücadele edeceklerini aktaran Açıkgöz, "Başarıya odaklandık. Bugüne kadar bazı talihsizlikler oldu. Önümüzdeki haftalara bakıldığında hedef uzak görünmüyor. Yönetim olarak hedefi kovalamaya devam ediyoruz"  dedi.

Futbolda şans faktörünün önemine değinen Açıkgöz, geride kalan haftalarda bunu yakalayamadıklarını savundu.

Bugüne kadar "un, şeker ve yağ olmasına rağmen helvayı yapamadıklarını" vurgulayan Açıkgöz, şöyle konuştu:

"Orduspor maçıyla helvayı yapmaya başladık. Bu devam edecek. Yönetim, teknik heyet ve futbolcular heyecanlı. Yönetim ve takımın çoğunluğu yeni transferlerden oluşuyor. Dolayısıyla takım olma ruhunu yeni yeni yakalıyoruz. Hatalarımızı tespit adına istişare ediyor ve doğru yolda ilerlemeye çalışıyoruz."

PTT 1. Lig'deki başarı kriteri

Açıkgöz, Spor Toto Süper Lig'de orta sıralardaki takımların başarılı görüldüğünü, PTT 1. Lig'de ise bu kriterin play-off ve şampiyonluktan geçtiğini söyledi.

PTT 1. Lig'in daha zor olduğunu ifade eden Açıkgöz, "Ligimizin kalitesi yükseldi. Ciddi yatırım yapan ve üst lig tecrübesi olan takımlar var. Seyir zevki anlamında da lig üst seviyede. Biz de bu ligde başarılı olmak istiyoruz" diye konuştu.

Passolig engelini aşamadıkları için taraftar sıkıntısı yaşadıklarını öne süren Açıkgöz, bu nedenle takımı seyirciyle buluşturamadıklarını ileri sürdü.

Sahalarında seyircisiz oynar duruma geldiklerini belirten Açıkgöz, bu sorunu çözmek için çalıştıklarını sözlerine ekledi. - Gaziantep

Kaynak: AA / Spor

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor İbrahim Açıkgöz Karşıyaka Orduspor Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title