Haberler

Hafta sonu yasak var mı? (27-28 Şubat) Hafta sonu sokağa çıkma yasağı detayları

Güncelleme:

Hafta sonu yasak var mı? Sorusu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Koronavirüs önlemleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağı her hafta cuma akşamı saat 21:00'de başlıyor ve pazartesi sabah 05:00'e kadar devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Kabine Toplantısı kararlarını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Mart ayında normalleşiyoruz' dedi .

Hafta sonu yasak var mı? 27- 28 Şubat - COVID-19 önlemleriyle ilgili normalleşme süreci 1 Mart itibarıyla başlıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter hasabından, 'Normalleşme adımlarını titizlikle çalışıyoruz. Yerinde karar dönemi ile kademeli normalleşeceğiz. 1 Mart itibarıyla süreç belirlenen kriterler çerçevesinde, dört risk seviyesinde valilerimizin başkanlığındaki il hıfzıssıha kurullarımızla başlayacak' demişti. Şimdi ise bu hafta sonu (27-28 Şubat) sokağa çıkma kısıtlamasının akıbeti araştırılıyor. Hafta sonu kısıtlamalarının sona erdiğine dair henüz resmi bir açıklama gelmedi. Bu hafta sonu da ( 27-28 Şubat 2021) yurt genelinde sokağa çıkma kısıtlamasının devam etmesi bekleniyor. İşte detaylar

HAFTA SONU YASAK VAR MI? (27-28 Şubat)

İllerdeki kısıtlamalar, düşük, orta, yüksek ve çok yüksek olarak belirlenen dört risk kademesine göre esnetilecek ya da genişletilecek. Bakan Koca da konuya ilişkin daha önce yaptığı açıklamada, illerin risk durumlarına göre mavi, sarı, turuncu ve kırmızı renklere ayrılacağını ve risk hesaplamalarının da vaka sayılarına göre belirleneceğini söylemişti.

Hafta sonları cuma günü 21.00'de başlayan sokağa çıkma yasağı pazartesi günü saat 05.00'e kadar devam ediyor. Koronavirüs nedeniyle uygulanan sokağa çıkma yasağının bu hafta sonu 27-28 Şubat tarihinde uygulanmaya devam edecek. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ile ilgili son dakika gelişmesi olursa habere eklenecek.

Hafta sonu sokağa çıkma yasağının içinde yer aldığı koronavirüs yasaklarının biteceği tarih, iller bazında kademeli normalleşme mesajları ile netleşmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sağlık Bakanı Koca'nın açıklamalarına göre vaka sayısı, aşılama sürecine göre 1 Mart itibarıyla belirlenen kriterler çerçevesinde iller bazında kısıtlamalar kademeli olacak kaldırılacak. Kısıtlama kararları için önemli açıklamalar gelirken, yasaklar ne zaman bitecek sorusunun yanıtı Bartın için belli oldu. Bartın'da 1 Mart'tan itibaren yüz yüze eğitime geçilmesine, 65 yaş ve üzeri için pazar yeri kısıtlamasının kaldırılmasına karar verildi.

Hafta sonu kısıtlamalarının sona erdiğine dair henüz resmi bir açıklama gelmedi. Bu hafta sonu da ( 27-28 Şubat 2021) yurt genelinde sokağa çıkma kısıtlamasının devam etmesi bekleniyor.

Hafta sonu yasak var mı? 27-28 Şubat - Son dakika hafta sonu sokağa çıkma yasağı açıklaması

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALKTI MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan kısıtlamalarla ilgili açıklama yapmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ''Mart aşılamada çok önemli bir mesafe kaydedeceğimiz bir ay olacak. İllerimizi 4 gruba ayırarak, Mart ayı başı itibari ile kademeli normalleşme sürecini başlıyoruz. Hafta sonu uygulamasından başlayarak sokağa çıkma sınırlamasını illerde vaka, aşılama ve diğer kriterlere göre aşamalı şekilde kaldırıyoruz.'' dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, normalleşme ile ilgili şu açıklamaları yaptı; "Normalleşme adımlarını titizlikle çalışıyoruz. Yerinde karar dönemi ile kademeli normalleşecegiz. 1 Mart itibariyle süreç belirlenen kriterler çerçevesinde dört risk seviyesinde Valilerimizin başkanlığındaki il hıfzıssıha kurullarımızla başlayacak."

Sokağa çıkma yasağının kalktığına dair henüz resmi açıklama geldi. Son dakika gelişmeleri geldiği zaman haberde yer alacak.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Recep Tayyip Erdoğan Sokağa Çıkma Yasağı 28 Şubat Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title