Haberler

Hafızlık Yarışması Bölge Finali Kütahya'da Yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığının Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla düzenlediği hafızlık yarışmasının bölge finali 10 ilden hafızların katılımıyla Kütahya'da yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığının Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla düzenlediği hafızlık yarışmasının bölge finali 10 ilden hafızların katılımıyla Kütahya'da yapıldı.

Tarihi Ulu Cami'de yapılan bölge finali yarışmasına, Bursa, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Edirne, Kocaeli, Kütahya, Sakarya, Tekirdağ ve Edirne'den erkek hafızlar katıldı.

İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, yaptığı konuşmada, hafızlık yarışması gibi çok anlamlı bir programa Kütahya olarak ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığının her yıl din görevlileri arasında farklı kategorilerde yarışmalar düzenlediğini dile getiren Hazırlar, şöyle konuştu:

"Başkanlığımız, hutbe okuma, ezanı güzel okuma, şiir okuma ve Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması gibi yarışmalar düzenliyor. Bu yarışmalardan bir tanesi hafızlık yarışması ki, yarışmaların en anlamlısı ve en bereketlisi diye düşünüyorum. Hafız olmak güzel bir şey. Ama hafız kalmak, o hafızlığı muhafaza etmek hakikaten bir iftihar vesilesi. Yarışmaya iştirak eden bütün hocalarımızı tebrik ediyorum."

Hazırlar, yarışmada dereceye giren hafız din görevlisinin farklı bir ilde Türkiye finalinde bölgeyi temsil edeceğini de sözlerine ekledi.

Daha sonra yapılan yarışma sonunda, Kocaeli'den hafız din görevlisi Hakan Tuparlak birinci olarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.

Yarışmaya Sakarya'dan katılan Murat Ekinci ikinci, Muhammet Emin Çalıklı ise üçüncü oldu.

Yarışma sonunda dereceye girenler ile yarışmaya katılan hafızlara çeşitli hediyeler takdim edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Sakarya Kütahya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title