Haberler

"Hacker"ların Havale Oyununu Dikkatli Vezneci Bozdu

"Hacker"ların Bir İş Adamına Ait Hesaptan Yaptığı Havale, Görevli Bayan Memurun Dikkatiyle Binlerce YTL'lik Dolandırıcılığı Ortaya Çıkardı. İşadamının Paralarını Başka Bir Hesaba Havale Eden Şahıslar, Parayı Bir Kadına Çektirmeye Çalıştıkları Sırada Yakayı Ele Verdi. Bankanın Güvenlik Kamerasına Saniye Saniye Yansıyan Olayda, Para Çekmeye Çalışan Kadın ile 1 Kişi Gözaltına Alındı.

"Hacker"ların bir iş adamına ait hesaptan yaptığı havale, görevli bayan memurun dikkatiyle binlerce YTL'lik dolandırıcılığı ortaya çıkardı. İşadamının paralarını başka bir hesaba havale eden şahıslar, parayı bir kadına çektirmeye çalıştıkları sırada yakayı ele verdi. Bankanın güvenlik kamerasına saniye saniye yansıyan olayda, para çekmeye çalışan kadın ile 1 kişi gözaltına alındı.

Sanal ortamda yapılan hırsızlıklara her gün yenileri eklenirken, özellikle banka görevlilerinin bazı ayrıntılara dikkat etmesi soyguncuları yakalatmaya yetiyor. Bunun son örneği Fatih'te yaşandı. Hacker'ların sanal ortamda vatandaşların bankalardaki hesaplarını bloke ederek içlerini boşaltması, bankalarda görevli memurları harekete geçirdi. Yaşanan sanal soygun olaylarından ders alan görevliler, sanal hırsızlığın giderek artması üzerine yüklü miktarlardaki para transferlerinde havale yaptığı görülen kişiyi bilgilendirmeye başladı. Bu sayede müşterilerinin hesaplarını güvende tutmaya çalışan bankaların dikkati, yeni bir sanal soygunu ortaya çıkardı.

Fatih'te "Gümüş Ayakkabıcılık" isimli iş yerinin sahibinin hesabında bulunan 13 bin 800 YTL'nin bir bankanın Fındıkzade şubesine havale edilmesi üzerine görevliler harekete geçti. Havale edilen parayı çekmek için banka şubesine gelen kadın, görevli personel tarafından bir süre oyalandı. Bu arada 13 bin 800 YTL'nin gerçek sahibi telefonla aranarak böyle bir havale yapıp yapmadığı soruldu. Ancak işadamı havaleden haberi olmadığını söyleyince, banka görevlileri polise haber verdi. Harekete geçen Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü ekipleri, banka şubesine gelerek Birsen K. (36) isimli kadını yanındaki Hamza K. (49) ile birlikte gözaltına aldı. Zanlıların üzerlerinde yapılan aramalarda 10 adet sahte kimlik belgesi bulundu. Olayla ilgili gözaltına alınan zanlılar emniyetteki işlemlerinin ardından Fatih Adliyesi'ne sevk edildi.

Öte yandan, polisin sanal hırsızlık olayıyla ilgili araştırmasının devam ettiği öğrenildi. Polis, klasik yöntemle banka hesaplarını boşaltan bir şebekeye ulaşmaya çalışıyor. Bu tip şebekelerin çalışma şekillerini deşifre eden polis, Hacker'ların kademeli olarak çalıştıklarını, ve havale edilen paraların sahte kimliklerle bazı kişilere çektirildiğini belirledi. 13 bin 800 YTL'lik paranın bankadan çekilmesi durumunda çeken kadının yaklaşık 500 YTL komisyon alacağını belirten polis, asıl paranın hacker'lara gittiğini kaydetti. Polisin olayla ilgili çok yönlü araştırmasının devam ettiği belirtildi.

(AS-ED-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title