Haberler

Hacıların Dönüşü İzdihama Yol Açtı

Kutsal Topraklara Hac Farizasını Yerine Getirdikten Sonra Ürdün ile Suriye Üzerinden Türkiye'ye Gelmeye Başlayan Binlerce Hacı İzdihama Yol Açtı.

Kutsal topraklara hac farizasını yerine getirdikten sonra Ürdün ile Suriye üzerinden Türkiye'ye gelmeye başlayan binlerce hacı izdihama yol açtı.

Türki Cumhuriyetler, Avrupa Birliği ülkeleri ile Türkiye'den Suudi Arabistan'a giden binlerce hacı adayının dönüşü çileli başladı. Umre ziyaretinde bulunduktan sonra hac farizasını da yerine getiren hacıların olması sınırda izdiham yaşanmasına neden oldu. 2 gün içerisinde 2 bin 500 Türk ile bin 500 yabancı hacı adayı Ürdün ile Suriye üzerinden Türkiye'ye geçti. Öncüpınar Sınır Kapısı ile Suriye'nin Esselama Sınır Kapısı'nda hacılar ve onları taşıyan otobüslerin oluşturduğu izdiham yaşanıyor. Hacılar işlemlerin yavaş yürümesinden şikayet ederken, Öncüpınar Gümrük Muhafaza ekipleri, hacıların araçlarını didik didik arıyor. Havayolu ile hacca giden hacıların eşyalarını getiren kargo otobüslerinin de sınıra gelmesi nedeniyle Türk ve Suriye tarafından keşmekeş yaşanıyor. Hacılar 3-4 gündür yolda olduklarını belirterek, İşlemlerin çok uzun sürdüğünü söyledi. Hacılar, işlemleri yapılırken sınır kapısı içerisinde bekliyor. Binlerce hacının sınıra otobüslerle akın etmesi üzerine Türk ve Suriye tarafında işlemlerin hızla yapılması için tedbirler alındı. Hacıların oluşturduğu izdihamın 2 hafta kadar süreceği bildirilirken, Ürdün'den Suriye'ye geçen hacı adaylarının sınıra hareket ettiği, çok sayıdaki hacı adayının ise Suudi Arabistan'dan yola çıktığı bildirildi. 50 bine yakın yerli ve hacının 10 bine yakın araçla Türkiye'ye gelmesi bekleniyor.

(MAD-ST-MEF-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title