Haberler

Hacılara Atatürk Havalimanı'nda 1.5 Metrelik Bariyer Şoku

Hac Farizasını Yerine Getiren Hacıların Türkiye'ye Dönüşü Devam Ediyor. Geçtiğimiz Yıl Atatürk Havalimanı'nda Yaşanan Yoğunluğun Tekrarlanmaması İçin Yerleştirilen 1.5 Metrelik Demir Bariyerler Hacıların Yakınlarıyla Buluşmasını Engelledi.

Hac farizasını yerine getiren hacıların Türkiye'ye dönüşü devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Atatürk Havalimanı'nda yaşanan yoğunluğun tekrarlanmaması için yerleştirilen 1.5 metrelik demir bariyerler hacıların yakınlarıyla buluşmasını engelledi.

Türkiye'den Suudi Arabistan'a giden 115 bin hacı, yurda dönmeye başladı. Suudi Arabistan Havayolları (SAUDIA) ve Türk Hava Yolları (THY) ile dönüş yapan hacılar, Atatürk Havalimanı'na geldiklerinde kötü bir sürprizle karşılaştı. Geçtiğimiz sene hac dönüşü Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Geliş katında yaşanan yoğunluğun yeniden yaşanmaması için yerleştirilen 1.5 metrelik demir bariyerler, hacıların yakınlarıyla buluşmasını engelledi. Kendilerini karşılamaya gelen yakınları ile kavuşmakta güçlük çeken

hacılar, yaşadıkları karşısında şaşkına dönerken, ancak havalimanın dış kapısında hasret giderdi.

THY'nin tarifeli uçağıyla 20.00 sıralarında İstanbul Atatürk Havalimanı'na gelen hacılar ile hacı yakınları arasında duygusal anlar yaşandı. Kutsal topraklarda bol bol ibadet ettiklerini söyleyen Ahmet Dönmez isimli hacı, "Allah herkese nasip etsin, mutlaka gençken gidilmeli. Orada vatanımız için de dualarda bulunduk" şeklinde konuştu.

Yakınları ile ancak bariyerlerin ardında buluşabilen Selma Genç isimli hacı ise, oldukça mutlu ve sevinçli olduğunu ve kutsal topraklarda zamanın nasıl geçtiğini anlayamadığını kaydetti.

(TC-RA-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title