Haberler

Hacettepe Üniversitesi Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu Başladı

ANKARA (ANKA) - Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü'nün bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu bugün başladı. Yerli ve yabancı toplam 12 sanatçının katıldığı sempozyum, 20 Ekim'e kadar sürecek.

Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü'nde bugün başlayan Uluslararası Taş Heykel Sempozyum'unda, değişik ülkelerden sanatçılar, bir bloktan oluşan mermerleri birer yapıta dönüştürecek. Yurtdışından ve Türkiye'den onlarca heykel sanatçısının başvurduğu sempozyuma, Türkiye'den Mümtaz Demirkalp, Ercan Sağlam, Sıla Şen, Fırat Engin, Davran Erdayı ve Mustafa Yüksel, Gürcistan'dan İrodi Gvelesiani, Bulgaristan'dan Kamen Tanev, Ermenistan'dan Hayk Tokmajyan, İtalya'dan Fabrizio Dieci, Japonya'dan Hiroki Homma ve Tayvan'dan Ming-Sheng Wu katılıyor. Yaratım sürecini kampüs içindeki öğrencilerle paylaşma olanağı da bulan sanatçılar, pratik bilgilerini ortaya koyacak. Daha önceki sempozyumlarda üretilen eserlerle zaman içinde açık hava müzesine dönüştürülen Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampusü, bu sempozyumda üretilen çalışmaları da sergileyecek.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title