Haberler

Habur Tır Parkı Çöp Alanına Döndü

Habur Sınır Kapısı'nda 500 Dönüm Arazi Üzerinde Yapılan 5 Bin Araçlık Tır Parkındaki Eksiklikler Bugüne Kadar Bitirilemedi.

Habur Sınır Kapısı'nda 500 dönüm arazi üzerinde yapılan 5 bin araçlık TIR parkındaki eksiklikler bugüne kadar bitirilemedi.

Geçen yıllarda Habur Sınır Kapısı'nda yaşanan yüzlerce kilometrelik kuyrukların ve yaşanan izdihamın son bulması için Habur Sınır Kapısı'nın işleyişine bağlı Şırnak Valiliği İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından 2006 yılında yapılan çok kapsamlı 5 bin araçlık TIR parkında eksiklikler devam ediyor.

Şırnak Valiliği tarafından yapımı bittikten sonra İl Özel İdare tarafından araç başı 5 YTL'den çalıştırılması ve 2006 yılı Haziran ayından sonra özelleştirilmesi ile TIR Parkı araç başı giriş ücreti 10 YTL'ye çıkarılırken çevrenin daha temiz ve güvenilir olacağı düşünülmüştü. TIR parkı yapımında eksik kalan alt yapı çalışmaları halen yapılmadığı gibi kaderine terk edilmiş vaziyette şoförlere hizmet vermeye çalışıyor. Şoförler ise TIR parkına hizmet amaçlı verdikleri 10 YTL'lik giriş ücreti karşılığında

hiçbir çalışma görmemelerine tepki gösteriyor.

TIR parkındaki eksikliklerden şikayetçi olan şoförler dertlerini nereye anlatacaklarını şaşırdı. Tepkilerini dile getiren bir şoför, "TIR parkında şoförler kalıyor, tozdan pislikten şoförler orada duramıyor. Çöp atacak bir bidon bile yok. En azından oraların sulanması lazım, tozdan oturamıyoruz. Paraya gelince bizden saha parası alıyorlar ama bizimle ilgilendikleri yok. TIR parkına 10 YTL artı ŞIRGEV'e 10 YTL bağış ödüyoruz, yetkililerin ona göre burasıyla ilgilenmesi lazım" diye tepkilerini dile

getirdi.

TIR PARKI ÇÖP ALANINA DÖNMÜŞ

TIR parkında biriken çöpler ile çöp tenekeleri olmamasına tepki gösteren şoför Mehmet Sebzekçi, yaptığı açıklamada "TIR parkında mühim olan temizliktir, en azından belli aralıklarla suyun akması lazım. Çöp bidonları yok, üstelik her tarafın sulanması lazım. İtfaiye boş duruyor hiç olmazsa aküsü boşalmasın, günde en az bir sefer sulama yapsa araç çalışır hazır durumda olur aküsü boşalmaz. Çöp kutularının konulmaması nedeni ile her taraf çöplük alanına dönüşmüş durumda" dedi.

(ZKG-FA-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title