Haberler

Habur Sınır Kapısında Kolera Önlemi

Habur Sınır Kapısı'nda, Irak'taki Kolera Salgınına Karşı Tedbirler Artırıldı.

Habur Sınır Kapısı'nda, Irak'taki kolera salgınına karşı tedbirler artırıldı.

Günde yaklaşık 2 bin 400 kişinin giriş-çıkış yaptığı Habur Sınır Kapısı'nda kolera salgını hakkında broşür dağıtılan şoförler, sağlık kontrolünden geçirilerek, pasaportlarına kontrolden geçtiklerine dair kaşe vuruluyor. Kolera açısından riskli olabilecek et, balık, çiğ sebze ve meyve ile su ve sulu gıdaların ülkeye girişine de izin verilmiyor.

Şırnak İl Sağlık Müdürü Sedat Kaya, Irak'taki kolera salgınının Dünya Sağlık Örgütü'nce de doğrulandığını hatırlatarak, 15 gündür bulaşıcı hastalıklar ve koleraya yönelik alınması gereken tedbirler konusunda bilgilendirme yaptıklarını söyledi. Kaya, Habur Sınır Kapısı'nda oluşturulan sağlık istasyonunda 6 doktor, 9 sağlık personeli ile 4'ü Sağlık Bakanlığı'nca gönderilen toplam 19 sağlık personelinin 24 saat görev yaptığını bildirdi.

Irak'taki sağlıksız koşularda kalmak istemediğini belirten Ömer Kuş adlı şoför ise, "Türkiye'de TIR parkında 12-13 gün kuyrukta kalmaya razıyız, ama Irak'ta 3 gün kalmaya razı değiliz. Koleradan dolayı bizim için alınabilecek en büyük önlem; Irak'ta fazla durmamak. Irak'ta işimizi bitirip bir an önce dönmek istiyoruz. Her şey bir yana orada günlük giderim 100 dolar oluyor, ama burada öyle bir harcamamız olmaz evimizde oluruz" dedi.

(MNG-FA-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title