Haberler

Habur Sınır Kapısı'nın Geçici Olarak Kapatılması

Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçelerinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı kapsamında Habur Sınır Kapısı'ndan giriş ve çıkışların durdurulması, Erbil'deki otobüs firmalarını ve vatandaşları olumsuz etkiliyor.

Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçelerinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı kapsamında Habur Sınır Kapısı'ndan giriş ve çıkışların durdurulması, Erbil'deki otobüs firmalarını ve vatandaşları olumsuz etkiliyor.

Erbil başta olmak üzere Süleymaniye, Duhok ve Kerkük kentlerinden Türkiye'nin birçok bölgesine hergün seferler düzenleyen Türk otobüs firmaları, söz konusu sınır kapısının çift yönlü kapatılmasından dolayı mağduriyetlerini dile getirdiler.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan otobüs firması yetkilisi Olcay Alabalık, Türkiye ve Irak'tan günlük toplam 8 otobüs seferi düzenlediklerini belirterek "Diyarbakır, Nusaybin, Cizre ve Silopi'deki olaylar nedeniyle otobüs seferlerimizde birçok kez aksama yaşandı. Silopi'deki olaylar sebebiyle dün öğleden sonra Habur Sınır Kapısı kapandı. Sınırın aniden kapatılmasından dolayı başta Türk vatandaşlarımız olmak üzere birçok firma sahibi mağdur oldu" dedi.

Kapının açılmasını beklediklerini belirten Alabalık, "Birçok kişi biletlerini iptal ederek Türkiye'ye gitmekten vazgeçti. Şu anda 15 personelimiz ülkeye dönmeyi bekliyor. Umarız en kısa süre içerisinde kapı açılır ve bu çile sona erer" şeklinde konuştu.

Otobüs şoförü Ramazan Mercan ise sınırın geçişlere kapatılmasının kendilerini zor duruma soktuğunu dile getirerek "Perişan bir haldeyiz. Tüm yolcularımız biletlerini iptal etti. Birçok otobüsümüz yolda kaldı. Şoförler ve diğer firma personelleri olarak çaresiz bekleyişimiz devam ediyor" diye konuştu.

Erbil'deki bir ekmek fırınında çalışan ve Diyarbakır'daki ailesini ziyaret etmek için bilet aldığını aktaran Abdullah Yıldırım, "Türkiye'ye geçmek için yaklaşık 6 saat boyunca kapıda bekledik ancak bölgedeki olaylardan dolayı kapının açılmayacağı söylendi. Bunun üzerine tekrar Erbil'e dönerek sınır kapısının açılmasını bekleme kararı aldık. İşin kötü tarafı, kapının ne zaman açılacağını bilememek" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Habur Sınır Kapısı Şırnak Silopi Erbil Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title