Haberler

Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye Araç Geçişi Başladı

Güvenlik gerekçesiyle geçici olarak kapatılan Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Habur Sınır Kapısı'ndan Irak'ın yanı sıra Türkiye'ye de araç geçişlerine izin verildi.

Güvenlik gerekçesiyle geçici olarak kapatılan Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Habur Sınır Kapısı'ndan Irak'ın yanı sıra Türkiye'ye de araç geçişlerine izin verildi.

Güvenlik gerekçesiyle 14 Aralık'tan itibaren araç geçişlerinin yapılamadığı Habur Sınır Kapısı'nda hem Irak'tan hem de Türkiye'den araç geçişi başladı.

İpekyolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Tuncay Bayraktar, yaptığı açıklamada, bugün başlayan araç geçişlerinin devam edeceğini söyledi.

"Bugün karşılıklı geçişler sağlandı. Güvenlik önlemleri altında gerçekleşen geçişler ilerleyen günlerde hızlanacak. Tırların güvenlik güçlerince alınan önlemler eşliğinde konvoy halinde kontrollü geçişleri sağlanıyor" diyen Bayraktar, araçların çevre yolundan ulaşımlarının gerçekleştirildiğini anlattı.

Irak tarafındaki Halil İbrahim Sınır Kapısı'nda günlerdir bekleyen tır şoförleri ise Türkiye'ye gelmekten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Mardinli Mustafa Karakuş, 5 yıldır tır şoförlüğü yaptığını belirterek, "Üç çocuğum var. Çocuklarıma kavuşacağım için çok mutluyum" diye konuştu.

Ali Karakuş, Irak'a gıda ürünleri taşıdığını belirtti.

Olaylar nedeniyle mağdur olduklarını aktaran Karakuş, "Çocuklarım burnumda tütüyor. Evime döneceğim için mutluyum" ifadelerini kullandı.

Sami Er, bekledikleri sürede araçlarında yatmak zorunda kaldıklarını, sınır kapısının açılmasından dolayı mutlu olduklarını kaydetti.

Vahit Eren ise en büyük dileğinin bölgede barışın ve huzurun hakim olması olduğunu söyledi.

Kaynak: AA / Yerel

Habur Sınır Kapısı Türkiye Şırnak Irak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title