Haberler

Habur Sınır Kapısı'nda "Üçüncü Köprü" Memnuniyeti

Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'nda, mayıs ayında faaliyete geçen üçüncü köprü araç yoğunluğunu azalttı.

Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'nda, mayıs ayında faaliyete geçen üçüncü köprü araç yoğunluğunu azalttı.

Şırnak Valiliği ile Duhok Valiliği arasında, Habur-İbrahim Halil kara hudut kapıları bölgesinde köprü inşası için imzalanan protokol uyarınca yapımına başlanan ve 8 Mayıs'ta kullanıma giren "Habur-3" köprüsü ile işlemlerin daha da hızlanması memnuniyet sağladı.

Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Habur Sınır Kapısı'nın sadece kentin değil bölgenin ve ülkenin en önemli ihracat ayaklarından biri olduğunu söyledi.

"Habur Sınır Kapımız ile övünüyoruz. Silopi başta olmak üzere Şanlıurfa ve Adana'ya kadar hem nakliye sektöründe hem üretimde çok büyük fayda sağlıyor." diyen Geliş, terör saldırılarının kentte ve bölgede üretime yönelik olumsuz etkilerine değindi.

Bölgede yaşanan huzurun ardından gözle görülür bir hareketlilik yaşandığına işaret eden Geliş, bu hareketliliğin gelecek adına umutlandırdığını aktardı.

Geliş, "Üçüncü kapı transit geçişlerde yoğunluğu bitirdi. Daha önce ortalama bir saat bekleyen sürücüler şimdi 15-20 dakikada işlem yapıyor. Üçüncü köprü devletimizin, hükümetimizin büyük bir hizmeti." dedi.

Nakliyeciler memnun

Nakliyecilerden Mehmet Siraç Sezgin, 10 yıldır bu işle uğraştığını, üçüncü köprünün tamamlanmasının ardından hız konusunda ilerleme katedildiğini dile getirdi.

Sezgin, "Daha önce kuyruk fazlaydı ama şimdi üçüncü köprü faaliyete geçince akış daha fazla hızlandı. İnşallah çok daha güzel olacak." diye konuştu.

35 yıldır şoförlük yaptığını belirten Sinan Aslan, daha önce sınır kapısında kuyruklar oluştuğunu ifade ederek, "Gümrükten geçerken de gelirken de araçtan inmiyoruz. Daha önce burada iki saat bekliyorduk. Şimdi araçlarımız kontrol edildikten sonra en geç 20 dakikada gümrükten çıkıyoruz." şeklinde konuştu.

Abdulhalim Demir ise üçüncü köprüden önce kapıda yığılmalar olduğunu anlatarak, köprünün faaliyete geçmesiyle bekleme süresinin en aza indiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Habur Sınır Kapısı Şırnak Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title