Haberler

"Habur Kapatılsın" Sözüne Tepkiler Sürüyor

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun Habur Sınır Kapısı'nın Kapatılması Yönündeki Sözlerine Tepkiler Sürüyor. Mumcu'ya Bir Tepki de DYP Şırnak Milletvekili Mehmet Tatar'dan Geldi. Tatar, Mumcu'yu Sert Bir Dille Eleştirdi.

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun Habur Sınır Kapısı'nın kapatılması yönündeki sözlerine tepkiler sürüyor. Mumcu'ya bir tepki de DYP Şırnak Milletvekili Mehmet Tatar'dan geldi. Tatar, Mumcu'yu sert bir dille eleştirdi.

DYP Şırnak Milletvekili Mehmet Tatar, Mumcu'nun sözlerinin bölge milletvekili ve bölge insanı olarak kendilerini derinden üzdüğünü ifade ederek, "Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşma, birçok konuda olduğu gibi bu konuda da vatandaşlarımızın refahını hiç düşünmeden yaptığı talihsiz bir açıklamadan öte, acizane bir açıklamadır. Mumcu, bu konuşmasında da kendi siyasi düşüncesini dile getirmiştir. Habur Sınır Kapısı ile ilgili Mumcu'nun sarf ettiği bu sözler, bölge milletvekili ve bölge insanı olarak bizi derinden üzmüştür. Sayın Mumcu, 'Habur Sınır Kapısı'nı kapatın, Ovacık Sınır Kapısı'nı açın' diyor. Mumcu, Ovacık kapısını açın demekle bölge insanının geçim kaynağını, sosyoekonomik yapısını hiç bilmediğini gösterdiği gibi, bölgeyi de hiç bilmediği anlaşılmaktadır. Öncelikle bir karar verileceği zaman, öncelikle o konu üzerinde iyi bir tahlil ve fizibilite yapmak gerekir. Masa başında oturarak sınır kapıları ne açılır ne de kapanır. Şunu da iyi bilsin; bu bahsettiği kapı, herhangi bir köy bakkalının kapısı değil, ülkemizin başka bir ülkeyle olan bir sınır kapısıdır" dedi.

Erkan Mumcu'nun bu sözlerine bir anlam veremediklerini söyleyen Milletvekili Tatar, şöyle dedi:

"Sayın Mumcu'nun, sırf birilerine muhalefet etmek için vatandaşlarımızın tek geçim kaynağı olan Habur Sınır Kapısı'nın kapatılması polemiğine girmesine hiçbir anlam veremiyoruz. Vatandaşlarımızın ekmek kapısı olan Habur Sınır Kapısı üzerinden de siyasi rant sağlamaya çalışmasın. Çünkü siyaset yapmak, muhalefet etmek; vatandaşın ekmeğiyle oynamak demek değildir. Eğer Kuzey Irak'la bazı konular görüşülecekse demokratik ve hukuki çerçeveler içerisinde görüşülür ve de çözülür. Sınır kapıları kapatmakla çözüm bulunmaz. Sorunlar varsa dahi o sorunları çözecek merci, makam Mumcu değil, Devletimizin mevcut bakanlıkları ve yetkilileridir. Bu düşünceniz dar bir düşünceden başka bir şey değildir. Sayın Mumcu, bölgedeki vatandaşlarımızın iş imkanlarını, iş istihdamını ve refah seviyesini daha da genişletmek araştırmalar yapıp açıklamalarda bulunacağına, bu bölgedeki insanı nasıl fakirleştiririm diye uğraş veriyor ne yazık ki. Mumcu'nun, Habur Sınır Kapısı'ndan gerçekleştirilen ihracattan haberi olmadığı gibi, sınır kapısının bölgeye ne kadar istihdam sağladığını, milyonlarca insanımızın bu kapıdan ne kadar ekmek yediğini de bilmiyor. Bilmediği gibi bu sosyoekonomik konuları dikkate de almıyorsa, bu onun acizliği ve onun sorunudur".

Sınır kapısının kapatılmasının insanları açlığa ve teröre iteceğini kaydeden Tatar, "Sayın Mumcu, bölgemizin insanı artık kan ve şiddet görmek istemiyor, hele terörü hiç istemiyor. Ama bu talihsiz açıklamayla siz, bölgedeki insanları teröre ve şiddete sürüklemeye çalışıyorsunuz. Unutmayın ki, terörün etkenlerinden biri de işsizlik ve açlıktır. Sizin bu acizane öneriniz de, insanlarımızı açlığa ve sefalete götürecek bir öneridir. Terörü bitirmek için iş istihdamı, iş imkanları sağlamak gerekir. Vatandaşın tek geçim kaynağı olan sınır kapılarını kapatmakla terör kapısı kapanmaz. Tam tersine terör hortlar. Biz terörle mücadeleyi başardık ve herkese iş, aş, ekmek verdik. Terör; işsizlikten, bunalmışlıktan, çaresizlikten ve imkansızlıklardan ötürü meydana gelir ve siz şu an bunu gerçekleştirme uğraşındasınız. Sayın Mumcu, terörü bitirme düşüncenizi tamamen dış dinamiklere bağlayarak iç dinamikleri göz ardı edip kendi kendinizi kandırmaktan başka bir şey yapmıyorsunuz. Kendinize sorun ve kendinize gelin" diye konuştu.

(MD-EST-ÖZ-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title