Haberler

Habur'da Şoförlerden Eylem

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nden Irak'a açılan Habur Sınır Kapısı'nda kamyon şoförleri, nakliye bedellerinin artırılması için kontak kapatıp eylem yaptı.

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nden Irak'a açılan Habur Sınır Kapısı'nda kamyon şoförleri, nakliye bedellerinin artırılması için kontak kapatıp eylem yaptı.

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nden Irak'a açılan Habur Sınır Kapısı üzerinden bu ülkeye yük taşıyan kamyon şoförleri, nakliye bedellerini artırmayan firmalara tepki gösterip kontak kapattı. Habur Tır Parkı'nda kontak anahtarlarını da yerlere atan şoförler, bedavaya yük taşıdıklarını belirterek yetkililerin kendisine yardımcı olmasını istedi.

Araçlarına Türk bayrağı asan şoförlerden Yunus Konur, ton başına 1- 2 dolara yük taşadıklarını söyledi. Konur, "Vali, gümrük müdürü ve esnafın bize yardımcı olmasını istiyoruz. Tek geçim kaynağımız bu kapı olduğu için gerekirse bir ay da olsa burada bekleriz. Taşıdığımız yükte ton başına 5 dolar istiyoruz. Beş dolar artırılmazsa burada sonuna kadar hakkımızı arayacağız. Gümrükte ceza uygulaması var, üç aydır para almadan karşıya geçiyoruz ve kapıdaki cezaların hafiflemesini istiyoruz" dedi.

Şoförlerden Mehmet İslam, "Her bir arabanın muayenesi sigortası taşıt pulu senede 4 bin lira veriyoruz ve bunları karşılamak için 5 dolar istiyoruz. Gümrük cezası indirimi yapsınlar. Ayrıca madem vergi veriyoru, diğer sınır kapıları gibi biz de Habur Sınır Kapısı'nda yetkililerden resmi bir şekilde akaryakıt alalım. Hem bu şekilde vergilerimiz de kendi ülkemize kalır" diye konuştu.

MSY(GG/BT) - Şırnak / Silopi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Habur Sınır Kapısı Silopi Şırnak Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title