Haberler

Zeynep Tosun kimdir? Modacı Zeynep Tosun kaç yaşında? Zeynep Tosun biyografisi!

Güncelleme:

Ünlü modacı Zeynep Tosun kimdir ve kaç yaşında olduğu merak ediliyor. Zeynep Tosun Instagram hesabı ne merak ediliyor. Peki, Zeynep Tosun kimdir? Zeynep Tosun kaç yaşında?

Modacı Zeynep Tosun kaç yaşında ve nereli olduğu merak ediliyor. Çıkardığı koleksiyonlar sayesinde adından sıkça bahsettiren Zeynep Tosun kimdir ve kaç yaşındadır araştırılıyor. Zeynep Tosun kimdir? Modacı Zeynep Tosun kaç yaşında? Zeynep Tosun biyografisi!

ZEYNEP TOSUN KİMDİR?

İstanbul doğumlu olan Zeynep Tosun, üniversitede işletme okuduktan sonra moda tasarımı eğitimi almak üzere İtalya, Milano'daki Istituto di Marangoni'ye gitti. Aynı zamanda yaz döneminde eğitimine devam ederken 2005 senesinin yazında Türkiye'de Derishow markasında staj yaptı.

İtalya'da 1 senelik moda tasarım eğitimini bitirdikten sonra aynı okulda master programına kabul edildi. Eğitimi boyunca illüstrasyon, dijital moda, kalıp ve moda tarihi dersleri aldı. Mezuniyetinin ardından Temmuz 2006 yılında Alberta Ferretti'den iş teklifi aldı ve İtalya'nın Rimini şehrine yerleşti. Bu süre zarfında Alberta Ferrettinin tasarım ekibinin bir üyesi olarak hem Alberta Ferretti hem de Philosophy Di Alberta Ferretti markaları için tasarımlar yaparak kendisini özellikle haute couture konusunda geliştirdi. Akabinde Türkiye'ye dönmesiyle 2007 yılı Koza Genç moda tasarımcıları yarışmasına katılarak 3. oldu. Tosun aynı dönem Esin Maraşlıoğlu'nun Design Loft adlı projesinde yer aldı.

Design Loft projesinin tamamlanmasının ardından kısa bir dönem Dice Kayek markasının yaratıcısı ve tasarımcısı olan Ece Ege'nin tasarım asistanlığını yaptı. Eğitiminin ve sektör deneyimlerinin sonrasında kendi markasını 2008 Ekim ayında kurdu.

2009 yılından itibaren Zeynep Tosun markası haute couture ve hazır giyim koleksiyonları tasarlayarak sektöre giriş yapmıştır. Markasının ilk doğuşundan bu yana Zeynep Tosun Türk el işçiliği ve el sanatlarını öne çıkarmaya çalışarak etnik köken ile modern bir tasarım anlayışını birleştirmeye yönelik koleksiyonlar hazırlamıştır. Tosun Anadolu genelinde birçok kadın gruplar ile çalışarak üretiminin en önemli kısmını buralarda yapmaktadır. Kendisi bu konuda Gap idaresiyle ile projeler geliştirip UNDP'nin Turkiye marka temsilcilerinden biri olarak görev almaktadır.

Zeynep Tosun Türkiye'deki ilk defilesini 2009 yılında gerçekleştirilmiş ve 2011 yılında Londra Moda Haftası'nda 8 sezon 4 yıl koleksiyonlarını İngiliz moda sektörüne tanıtmıştır. Buradaki defilelerin sonucunda dünya starlarının dikkatini çekmiş ve Lady Gaga, Nicole Scherzinger, Kate Hudson gibi bir çok isim Zeynep Tosun koleksiyonundan tasarımlar giymiştir. Tosun'un koleksiyonları aynı zamanda İngiliz Vogue, Hindistan Vogue, İngiliz I-D, Vogue Italia, Elle Italia gibi birçok avrupa yayınlarının moda çekimlerinde kullanılmıştır.

Tosun bunun yanı sıra kendi markasının dışında tekstil ve farklı sektörlerin önde gelen markaları ile işbirliği yaparak kurumsal danışmanlık hizmeti vermiştir. Koton, İpekyol, YKM ile giyim koleksiyonları, Beymen, Mor Cati, Lucky Culture ve Bomonti bira ile ozel projeler yapmış ve Beefeater Cin, Brown, Barbie, Avon, Samsung, Coca-Cola ve Magnum gibi bir çok global marka işbirliği gerçekleştirmiştir.

Bugüne kadar Tosun'un koleksiyonları Beymen, Gizia Gate, Harvey Nichols, Midnight Express ve Bilstore mağazalarının yanı sıra yurt dışındada Dolce&Gabbana Concept Store, 25 Park, Moda Operandi, İntermix, Wolf&Badger, Sketch gibi noktalarda satılmıştır.

ZEYNEP TOSUN INSTAGRAM HESABI

Zeynep Tosun Instagram hesabı "zeyneptosunofficia" 228 bin takipçisi bulunuyor.

Zeynep Tosun kimdir? Modacı Zeynep Tosun kaç yaşında? Zeynep Tosun biyografisi!

Zeynep Tosun kimdir? Modacı Zeynep Tosun kaç yaşında? Zeynep Tosun biyografisi!

Haberler.com / Sena Demiröz - Gündem

Biyografi.İnfo Zeynep Tosun Haberler

Bakmadan Geçme

Çorlu tren Kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title