Haberler

Zeybekci: Türkiye İdam Cezasını Geri Getirmeyi Tartışmalı (2)

"aslanlar GİBİ TÜRKİYE EKONOMİSİ VAR" Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Manisa İl Başkanlığı'nı ziyareti ardından AK Parti Manisa İl Kadın Kolları 4'üncü Olağan Kongresi'ne katıldı.

"aslanlar GİBİ TÜRKİYE EKONOMİSİ VAR"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Manisa İl Başkanlığı'nı ziyareti ardından AK Parti Manisa İl Kadın Kolları 4'üncü Olağan Kongresi'ne katıldı. Tarihi Rum Mehmet Paşa Bedesteni'nde yapılan kongreye AK Parti Manisa milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Uğur Aydemir, Muzaffer Yurttaş, Recai Berber, AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, belediye başkanları, ilçe başkanları ve partili kadınlar katıldı. Burada konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, kongreyi düğünlere benzetti. Bakan Zeybekçi, milletin AK Parti için "Allah razı olsun" dediğini belirtip, teşkilat mensuplarına teşekkür etti.

"ONLAR HÜKMEDER, BİZ HİZMET EDERİZ"

Muhalefet partilerini eleştiren Bakan Zeybekci, siyaseti ülke gündeminden düşürmek istediklerini öne sürdü. Bakan Zeybekci, şöyle dedi:

"Bugüne kadar siyaseti bu milletin gündeminden düşürmek için bazıları elinden gelen gayreti gösterdi. Onlar bu milletin dertleri siyasetle çözülmesin, bu millete hizmet edilecekse bunu bu milletin evlatları değil bunu birileri millete hükmederek yerine getirsin istediler. Onlar iktidara gelirler hükmederler, biz hizmet ederiz, hizmetkar oluruz. AK Parti iktidarının ilk gününde söylenen söz, 'Bu millete artık hiç kimse hükmetmeyecek. Bu milleti hiç kimse idare etmeyecek. Sadece hizmet edilecek ve hizmetkar olunacak' idi. Biz hizmetkar olmaktan gurur duyuyoruz."

Bakan Zeybekci, 2001-2002 yıllarını hatırlatan eskiden vergi gelirlerinin yüzde 85'i faize giderken bugün bu oranın yüzde 15'e düştüğünü söyledi. Bakan Zeybekci şöyle devam etti:

"Buna bile isyan ediyoruz. 2003 yılında, IMF ve Dünya Bankası'dan gönderilen ekonomi bakanları eliyle yönlendiriliyorduk. Türkiye 3 gün sonrasını göremiyordu. Türkiye'den hala vergilerin yüzde 85'ini istiyorlar. Biz onların karşısına çıktık. 'Bu yüzde 15'i de sizin burnunuzdan fitil fitil getireceğiz' diyoruz. 'Alamayacaksınız' diyoruz. Türkiye 2002'den bugüne kadar inanılmaz bir destan yazdı. Kore'ye, Çin'e, Afrika'ya gittiğimizde bize söylenen şu; 'Türkiye ne olmuş öyle' diyorlar. Bu hizmet destanında hepinizin emeği var. Bu millet bize bu desteği verdikçe onlar kurmaya devam ediyor. Bildikleri eski muhalefeti yapmaya devam ediyorlar."

"TÜRKİYE FAZLA OLDU"

Bakan Zeybekci, Türkiye'nin dünyanın birçok ülkesine yardım ettiğini belirterek, bunlardan birilerinin rahatsızlık duyduğunu söyledi. Bakan Zeybekci, "Türkiye fazla oldu. Bir zamanlar birilerinin kapılarında 10 milyon dolar için dilenen Türkiye, son 4-5 yılda dünyanın bizden medet uman kardeşlerine en büyük bağışçı ülkesi oldu. Orta Asya'dan Kuzey Afrika'ya kadar, balkanların tüm coğrafyasında Türkiye var. Tabi Türkiye fazla oldu. Birilerini rahatsız etti" diye konuştu.

Gezi olaylarını, 17-25 Aralık operasyonlarını hatırlatan Bakan Zeybekci şöyle devam etti:

"Türkiye çok oldu' diye, Gezi olaylarını çıkaralım dediler. Gezi olaylarında beceremediler, onlar dışarıdan gelmişti. Hazırlıkları iyi yapmışlardı ki 17 aralık geldi. 17-25 Aralık'ta Türkiye'yi yeniden karıştırmaya çalıştılar. Yeni tuzaklar kurdular. Milletin başbakanına mazbatalar hazırladılar. 17-25 Aralık'ta kurdukları tuzaklarda Recep Tayyip Erdoğan'ın kapı gibi duruşuyla darmadağın oldular. 30 Mart'ta Ankara'nın, İstanbul'un sokaklarında AK Parti yüzde 30'u geçemeyecek diye yemin ettiler. Millet onların yalanlarını kafalarına geçirdi, layık oldukları yere gönderdi. 30 Mart'ta uslanmadılar, yüzleri kızarmadı. 10 Ağustos'ta yedi ceddi bir araya geldi. 'Çatı adayı' dediler, yapabildikleri o kadar işte. Milletin gözü kör zannediyorlar. 17 Aralık olmadı. 30 Mart yeminleri tutmadı. Çatıdan düştüler, boyunları üstüne kaldılar. Son çabayla bu memleketin ekonomisiyle oynayabileceklerini zannediyorlar. Türkiye artık asla ve asla IMF'nin kapısına gitmeyecektir. Dünya Bankası'ndan gelen ekonomi bakanlarıyla yönetilemeyecektir. Bundan emin olun. ABD'dan bakınca, Pensilvanya'dan bakınca öyle görünüyor olabilir. Anadolu'dan bakınca aslanlar gibi bir Türkiye ekonomisi var. Kimseye muhtaç olmayacak hiçbir tuzakla yıkılmayacaktır. Zaten bundan kahroluyorlar tüm dertleri bu. 7 Haziran seçimleri demokrasi tarihi için dönüm noktası. Artık millete giderek milletin oylarıyla başka hiçbir çare olmadığını gören anayasayı değiştirecek bir seçim sonucu almak bizim boynumuzun borcudur. Tek başına anayasayı değiştirecek AK Parti iktidarını hep beraber çıkaracağız."

"BAŞKANLIK SİSTEMİNİ GETİREBİLECEK BİR SEÇİM DÖNEMİNDEYİZ"

Salondaki kadınlara seslenen Zeybekci, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde kadınların üzerine önemli bir görev düştüğünü söyledi. Bakan Zeybekci, "Yeniden tek tek, kapı kapı, dükkan dükkan, dolaşacaksınız. Demokrasi tarihi ilkleri yazmaya devam edeceğiz. Bu millet ilk defa Cumhurbaşkanını seçti. Artık bu sistem farklı. Milletin oyuyla seçilen Cumhurbaşkanı sorumludur, sorumsuz değildir. İcracı bir cumhurbaşkanı. Bunun arkasından tek başına anayasayı değiştirerek bu millete uygun en iyi sistemi ortaya koyacak, başkanlık sistemini getirebilecek bir seçim dönemindeyiz. 2015 tarihe altın harflerle yazılacak" diye konuştu. Bakan Nihat Zeybekci, konuşmasının ardından Ankara'ya gitmek üzere Manisa'dan ayrıldı.

AK PARTİ MANİSA KADIN KOLLARINDA YENİ BAŞKAN KUMBARACI

Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Şule Uygur'un tekrar aday olmadığı kongrede, 600 delegeden 560'ının oyuyla başkanlığa Füsun Kumbaracı seçildi. Kumbaracı'nın başkanlığındaki yeni yönetim kurulu; Alev Özcan, Arsu Yasin, Ayşe Doğdu, Ayşegül Coşkun, Betül Akçıkan, Betül Canfeza Şen, Betül Polat, Burçin Kezer, Elif Kişioğlu Nomak, Emine Borazan, Emine Öztürk, Gülten Sidal, Güzin Pekiyi, Halime Köseler, Hayal Ay, Hülya Binici, Hülya Yiğiter, Hüsne Şahin, İlknur Göktaş, Leyla Okta, Lütfiye İba, Macide Gündoğdular, Merve Kesik, Merve Yılmaz, Mine Özergönül, Mübeccel Gürültücü, Neşe Yeşiltay, Nihal Öztürk, Nihan Kader Kırmızıkuşak, Nilgün Köseoğlu, Özlem Akar, Öznur Yeni, Sakine Arı, Sema Bilekli, Serap Dülger Pilca, Serpil Zümbüllü, Sevda Karakoçlu, Sibel Demir, Sultan Kaya, Sultan Küçükçirkin, Sultan Yay, Sultan Tür, Şerife Bozkaplan, Şükriye Erbil, Türkan Kılıç, Yasemin Koyunsever, Yıldız Kokoz, Zeycan Boz ve Zeynep İpek'ten oluştu. - Zeybekci

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title