Haberler

Yalı Çapkını Latif kimdir, kim canlandırıyor? Yalı Çapkını Latif gerçekte kimdir, ismi nedir? Yiğit Tuncay kimdir, kaç yaşında, nereli?

Güncelleme:

Ekranların reyting rekortmeni dizisi Yalı Çapkını'nın oyuncuları kimlerdir merak ediliyor. Merak edilen isimler arasında Latif geliyor. Peki, Yalı Çapkını Latif kimdir? Yalı Çapkını Latif gerçekte kim, ismi nedir? Yiğit Tuncay kimdir, kaç yaşında, nereli? Yalı Çapkını Latif karakterini kim canlandırıyor? Gerçek adı nedir? İşte detaylar...

Yalı Çapkını, OGM Pictures imzalı, ilk bölümü 23 Eylül 2022 tarihinde yayımlanan, yönetmenliğini Burcu Alptekin'in üstlendiği, senaryosunu Mehmet Barış Günger'in kaleme aldığı dram ve romantik türdeki Türk televizyon dizisidir. Yalı Çapkını Latif kimdir, kim canlandırıyor? Yalı Çapkını Latif gerçekte kimdir, ismi nedir? Yiğit Tuncay kimdir, kaç yaşında, nereli?

YALI ÇAPKINI LATİF KİMDİR?

Halis Ağa'nın hizmetini görür ve yalıdaki diğer çalışanlardan sorumludur. Yalıda aynı tip giyinse de giyim kuşamına düşkün, zarif ve titiz bir adamdır. Dışarıya çıkacağında, diğer hizmetliler şıklığına gıpta ile bakarlar. Tatlısert bir adamdır. Otoritesini bağırarak değil, bakışlarıyla kurar. Halis Ağa'ya yürekten bağlıdır ama onun hastalanmaması veya mutsuz olmaması için çok önemli sırları Halis Ağa'dan gizlediği de olmuştur.

YALI ÇAPKINI LATİF KARAKTERİNİ KİM CANLANDIRMAKTADIR?

Yalı Çapkını dizisinde Latif karakterini "Yiğit Tuncay" canlandırmaktadır.

Yalı Çapkını Latif kimdir, kim canlandırıyor? Yalı Çapkını Latif gerçekte kimdir, ismi nedir? Yiğit Tuncay kimdir, kaç yaşında, nereli?

YİĞİT TUNCAY KİMDİR?

Yiğit Tuncay (d. 1969) Türk tiyatro yönetmeni, oyuncu, yazar.

1978 yılında İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları Çocuk Oyunları Bölümü'nde tiyatro yaşamına başladı. İstanbul Şehir Tiyatroları'ndan sonra özel tiyatroya geçiş yaptı. Lale Oraloğlu Tiyatrosu, Tuncay Özinel Tiyatrosu gibi topluluklarla çalıştı. Ayrıca Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu'nda oyunculuk üzerine yürütülen atölye çalışmalarının içinde yer aldı. 1985 yılında Hadi Çaman – Yeditepe Oyuncuları'na katıldı.

Yeditepe Oyuncuları'nda yazar, yönetmen ve oyuncu olarak görev aldı Refik Erduran'ın kurduğu İstanbul Sanat Tiyatrosu'nda da oyun çalışmaları yapmıştır.

1989 yılında Dostlar Tiyatrosu salonunda kurduğu "Genç-Seyirci Tiyatrosu" adlı toplulukta Mayakovski'nin şiir ve yaşam kesitlerinden kendi sahneye uyarladığı "Pantolonlu Bulut" adlı oyunu 7 yıl yurt içinde ve yurt dışında sahnelemiştir.

Yurt dışına yaptığı bu turneler oradaki tiyatroları inceleme imkânını sağladığı için bir süre Doğu Berlin'deki Berliner Ensemble geleneği üzerine bazı araştırmalarda bulunmak için orada kalmıştır. 1998 yılında, daha önce kurduğu "Genç-Seyirci Tiyatrosu" adlı topluluğun adını değiştirip "Halk Sahnesi Oyuncuları" olarak hem tiyatro çalışmalarını devam ettirmiş, hem de bu oluşumu bir tiyatro atölyesine çevirerek tiyatro eğitimi üzerine de eğilmiştir. Bu topluluk hala daha varlığını sürdürmekte olup tiyatro sanatının tüm özellikleri üzerine araştırmalar yapılmasına ve bu araştırmaları deneysel nitelikteki üretimlere dönüştürmek için ciddi bir laboratuvar olma işlevini devam etmektedir. Bu kurumun genel sanat yönetmenliği görevleri arasındadır. Halk Sahnesi Oyuncuları'ndaki çalışmalarına devam ederken, Dostlar Tiyatrosu'nun oynadığı "Sivas '93" adlı belgesel oyunda da görev almıştır.

Yazarlık ve özellikle de edebiyat ile olan yakınlığı yine bu yıllara yayılan yayınlanmış birçok çalışmayla kendini göstermiştir. Bu çalışmalar şiir, şarkı sözü, dergilerde yayınlanan birçok makale ve yine sanat üzerine inceleme-araştırmalardır. Yazdığı şiirlerden bazıları 1990 yılında Milliyet Yayınları'nın "Genç Şairler Antolojisi"nde yayınlanmıştır. Oyun yazarlığındaki üretimi ise, 1990 yılında yazdığı "Bu Dünyalar Bizim Çocuklar" adlı çocuk müzikali ile oyun yazarlığı dalında ödüle layık görülmüş ve Türkiye'nin birçok ilinde defalarca sahnelenmiştir. Yaklaşık 6 yıl kadar ünlü tiyatro yönetmeni Oben Güney'in öğrencisi olmuş ve yönetmen yardımcılığını yapmıştır.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Yalı Çapkını Dizi Gündem Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title