Haberler

Vitamin deposu 'tirsi'... Su Ürünleri Mühendisi Ali Akçakaya: "Tirsi balığı tamamı ile enerji depoluyor"

Güncelleme:

Vitamin deposu 'tirsi'... Su Ürünleri Mühendisi Ali Akçakaya: "Tirsi balığı tamamı ile enerji depoluyor"KAYSERİ Sardalyalar ile akraba olan tirsi balığı; içerisinde bulunan omega 3, omega 6 ve omega 9 vitaminleri ile vatandaşlara vitamin deposu oluyor.

Vitamin deposu 'tirsi'... Su Ürünleri Mühendisi Ali Akçakaya : "Tirsi balığı tamamı ile enerji depoluyor"

KAYSERİ Sardalyalar ile akraba olan tirsi balığı; içerisinde bulunan omega 3, omega 6 ve omega 9 vitaminleri ile vatandaşlara vitamin deposu oluyor. Su Ürünleri Mühendisi Ali Akçakaya, "Tirsi balığı tamamı ile enerji depoluyor" dedi.

Tirsi balığının omega 3,omega 6 ve omega 9 vitaminlerini içerisinde bulundurduğunu ve bu nedenle de çok zengin içerikli bir balık olduğunu dile getiren Su Ürünleri Mühendisi Ali Akçakaya; "İnsanlar bu balığı pek fazla bilmiyorlar. Bilmediklerinden dolayı da bu balığı tercih etmiyorlar. Tirsi balığı bütün denizlerde bulunan bir balık ama denizlerin farklılığına göre lezzeti de değişiyor. Bu balığın mevsimlere göre yağlılık oranı, lezzeti değişiyor. Bu dönem tam lezzetli olduğu dönem. Bu balıkta omega 3,omega 6 ve omega 9 vitaminlerinin çok bulunmasından dolayı bütün vatandaşlarımıza tavsiye ediyoruz. Çok zengin içerikli bir balık. Vatandaşlarımız tarafından tercih edilmemesinin sebebi biraz kılçıklı olması. Bu balığı kılçıklarından kolayca ayırarak temizleyip pişirebiliyoruz. Bu balık hamsi, sardalya balıklarına benziyor. Ancak onlardan biraz daha farklı ve iri boyda olduğundan dolayı daha etli ve avantajlı. Bu balığı temizlemek istediğinizde kuyruğundan tutup, çekerek rahatça temizleyebiliyorsunuz. Bu balığı insanlar farklı isimlerle de pazarlayabiliyorlar. Bazı yerlerde bu balığa iri hamsi diyebiliyorlar, bazı yerlerde çinekop diye de satabiliyorlar. Bu balığın gerçek ismi tirsidir. İnsanlara bun balığı tirsi diye satmalarını öneriyorum . Lezzet olarak gerçek anlamda iddialı bir balık" diye konuştu.

Tirsi balığının vatandaşlar için enerji deposu olduğunu söyleyen Akçakaya; "Tirsi balığının diğer balıklardan ayrı bir özelliği var. Bu balıkta omega 3,omega 6 ve omega 9 vitaminleri bulunuyor. Vatandaşlarımızın bu balığı kızartma yapmamalarını öneriyorum. Eğer kızartma yapıyorlarsa az yağda kızartmalarını tavsiye ediyoruz. Çünkü bu balık yağlı bir balık bir de tavada ki yağ ile buluşunca içerisinde bulunan vitaminler özelliklerini kaybediyor ve faydası kalmıyor. Mevsiminde yenilen balık en güzel balık. Vatandaşlarımıza mevsiminde olan taze balıkları tüketmelerini tavsiye ediyorum. Tirsi balığı insanlarda tamamı ile enerji depoluyor. Yani 7'de 70'e herkes için gerekli. Fiyatı 35-50 TL arasında değişiyor. Büyüklüğüne küçüklüğüne göre fiyatlarında değişiklik yaşanıyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Akçakaya Genel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title