Haberler

Vergiler kalktı mı? Asgari ücretten hangi vergiler kaldırıldı? Gelir ve Damga vergisi tamamen kaldırıldı mı? Asgari ücret vergi kesintisi kalktı mı?

Güncelleme:

Son dakika gelen haberlere göre, Asgari ücretin vergi dışı bırakılmasını öngören 13 maddelik yasa teklifi Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Bunun ardından vatandaşlar, Vergiler kalktı mı? Hangi vergiler kaldırıldı? Gelir ve Damga vergisi tamamen kaldırıldı mı? Asgari ücretten vergi kesintisi kalktı mı? sorularının cevaplarını merak etti. İşte ayrıntılar...

Asgari ücrete yapılan zammı açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret üzerinden alınan gelir ve damga vergisini de kaldırdıklarını açıkladı. Peki, hangi vergiler kaldırıldı? Asgari ücretten alınan tüm vergiler kalktı mı? 2022 hangi vergiler kaldırılacak? Asgari ücret vergi dışı mı oldu?

ASGARİ ÜCRETTEN VERGİLER KALDIRILDI MI? HANGİ VERGİLER KALKTI?

AK Parti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücretten kaldırılacağını açıkladığı gelir ve damga vergisi için harekete geçti. Asgari ücretin vergi dışı bırakılmasını öngören 13 maddelik yasa teklifi Meclis Başkanlığı'na sunuldu.

Asgari ücrete yapılan zammı açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret üzerinden alınan gelir ve damga vergisini de kaldırdıklarını açıkladı.

YASA TEKLİFİ MECLİS BAŞKANLIĞI'NA SUNULDU

AK Parti, asgari ücrette damga ve gelir vergisini kaldıran yasa teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu. Teklifle birlikte, vergide adalet ilkesinden hareketle çalışanların ekonomik durumlarına katkı sağlanması amacıyla asgari ücret vergi dışı bırakılarak gelir vergisi ve damga vergisi istisnası sağlanacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret 2022 zammı için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen basın toplantısında, "Asgari ücreti 2022 en alt rakam 4 bin 250 TL olarak belirlendi. Çocuk sayısına göre bu rakam daha da artacak. Artış son 50 yılın en yükseğidir. Artış yüzde 50'nin üzerindedir. Asgari ücretten gelir ve damga vergisini kaldırdık. Bununla işvereni 450 TL yükten kurtardık." ifadelerini kullanmıştı.

GELİR VERGİSİ VE DAMGA VERGİSİ KALDIRILDI MI?

1 Aralık tarihinde başlayan asgari ücret toplantıları bugün itibarıyla sona erdi. Bugün 4. ve son kez gerçekleşen Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısının ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 asgari ücretinin 4 bin 253 TL olduğunu duyurdu.

Bir müjde de işveren tarafına veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yılbaşından itibaren asgari ücretten alınan gelir vergisi ile damga vergisini kaldırıyoruz. Böylece işverenin üzerinden 450 TL'lik bir yükü kaldırmış oluyoruz" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Bugün gerçekleştirilen dördüncü toplantıda nihai karar aşamasına gelinmiştir. Komisyon asgari ücretin 4 bin TL'nin üzerinde olması için bakanlığımıza görüş bildirmiştir. Gerek işçi gerekse işveren tarafını temsil eden taraflar, süreci özveriyle yönetti. Bundan dolayı Cumhurbaşkanı olarak ben de çok mutluyum.

"YÜZDE 50 ORANINDA ARTIŞ OLDU"

2022 yılında asgari ücretin en alt rakamı 4 bin 250 lira olarak uygulanacaktır. Çalışanın evli olmasına ve çocuk sayısına göre bu rakam değişecektir. Asgari ücret yüzde 50 oranında artmış oldu.

"İŞVERENİN ÜZERİNDEN 450 TL'LİK YÜKÜ KALDIRIYORUZ"

Yılbaşından itibaren asgari ücretten alınan gelir vergisi ile damga vergisini kaldırıyoruz. Böylece işverenin üzerinden 450 TL'lik bir yükü kaldırmış oluyoruz. Asgari ücretten gelir ve damga vergisini kaldırarak işverenlerimizin yanında olduğumuzu gösterdik.

"FİYATLARLA İLGİLİ BELİRSİZLİĞE SON VERMEKTE KARARLIYIZ"

Son dönemde döviz kurundaki dalgalanma ve buna bağlı fahiş fiyat artışlarıyla ortaya çıkan belirsizliğe de en kısa sürede son vermekte kararlıyız. Hayata geçireceğimiz yeni tedbirlerle inşallah istikrar ve güven ikliminin güçlendirilmesi yolunda çok önemli mesafe kat edeceğimize inanıyorum."

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Haberler Son Dakika

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title